2009. szeptember 20., vasárnap

Uborkasaláta

uborkasalata1

Anyám egyik barátnőjétől van a recept, nem szoktam salátát enni a főételhez, savanyúságot, pedig egyenesen soha, ez az uborkasaláta azonban bármikor jöhet. Ebben valószínűleg része van a tetejére kanalazott tejfölnek is, mert a tejföl az egyik kedvenc tejtermékem.

Hozzávalók:

  • 50 dkg uborka (kígyó- vagy fürtös uborka)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál cukor
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1 evőkanál ecet (én almaecetet szoktam használni)
  • tejföl a tálaláshoz

Az uborkát meghámozom, és megkóstolom, hogy nem keserű-e, ha keserű, akkor megy a kukába, és elmegyek a boltba újat venni. A kígyóuborkával nem szokott ilyen probléma lenni, ezért én inkább azt szoktam venni. Legyalulom az uborkát, hozzákeverem az áttört fokhagymát, a cukrot és a sót, és fél óráig állni hagyom. Végül hozzákeverem az ecetet, megkóstolom, hogy nem szükséges-e még egy kis só, cukor vagy ecet, tejfölt kanalazok a tetejére és tálalom. Lehet a tejfölre egy kis pirospaprikát is szórni.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Taco káposztasalátával és csirkével/hallal Ez is hétvégi meccsnézős kaja, azt hiszem ez az utolsó a fényképezőgépemről. A döntőre még ki kell találni valamit (meg lehet hogy az elődöntőkre is, ha már stílusosak akarunk, lenni és ennyire szeretünk enni még mindennek… Tovább
  • Tejfölös metélőhagymás muffin Onnan indult az egész, hogy kókadozott némi snidling az erkélyen, és maradt egy kis feta és olajbogyó. azt elég hamar eldöntöttem, hogy a fetát összekeverem némi tejföllel és apróra vágott olajbogyóval, már csak valami “al… Tovább
  • Nektarinos-joghurtos pohárkrém A barackok közül a nektarin az egyetlen, amit szeretek, ebben persze nagy szerepe van a többinél vékonyabb, szőrtelen héjnak. mindig vannak kattanásaim, most azt hiszem a tejföl-joghurt-túró-mascarpone vonal. Még joghurt f… Tovább
  • Csokoládékrémes muffin Szerintem az étcsokoládé-tejföl páros nagyon jó, kókusszal turbózva raktam már palacsintába is, nagyon tetszik az étcsokoládé a tejföl enyhe savanykásságával kiegészítve. Kicsit „gombhoz a kabát” volt ez a sütemény, mert f… Tovább
  • Ribizlis túrótorta Az eredeti a NLK-s recept lett volna, ha nem olyan hanyagul olvasom el, ahogyan szoktam, illetve ha nem hagyok ki/helyettesítek egyes anyagokat élből mással. Így aztán több változtatás lett benne, mint eredetileg akartam. … Tovább

2 megjegyzés:

Lévai Mariann írta...

Szia Lilla!

Én tárkonyos ecetet használtam és joghurtot. Egy zsömlével tökéletes vacsora volt. Várom továbbra is az ilyen egyszerűségeket!:)

Mariann

Lilla írta...

örülök, hogy tetszett :-) volt korábban répás sajtkrém, az is nagyon egyszerű.