Nem tudom megunni a csirkehúst a sokféle elkészítési módnak és fűszerezésnek köszönhetően. A most következő étel előre is elkészíthető, mert a húst hidegen is lehet tálalni. Csak az avokádós dipet célszerű étkezés előtt elkészteni, mert úgy biztosan nem barnul meg. A zöldfűszeres mártáshoz más fűszereket – mentát, kaprot, koriandert stb. – is használhatunk, a lényeg csak az, hogy frissek legyenek, nekem most ezek voltak kéznél.
Hozzávalók:
- 6 fél csirkemellfilé
- kevés olaj
A zöldfűszeres mártáshoz:
- 3 teáskanál apróra vágott petrezselyem
- 3 teáskanál apróra vágott snidling
- 2 teáskanál görög bazsalikom
- 2 evőkanál olívaolaj
- fél citrom leve
Az avokádó diphez:
- 1 avokádó
- kb. 10 dkg krémtúró
- fél citrom vagy 1 lime leve
A csirkemellet szeletekre vágom, és kevés olajon (vagy grillen) megsütöm. Nem sózom meg, csak tálaláskor, így nem enged ki magából annyi levet, és valóban sülni fog, nem pedig párolódni. A zöldfűszeres mártás hozzávalóit összekeverem. Az avokádó húsát kikanalazom, a túróval és a citromlével összeturmixolom, és kicsit megsózom. A hússzeletek tetejére kanalazom a zöldfűszeres mártást, és rizzsel valamint az avokádós dippel tálalom.
6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése