2009. szeptember 18., péntek

Zöldfűszeres csirkemell avokádókrémmel

zoldfuszerescsirke1

Nem tudom megunni a csirkehúst a sokféle elkészítési módnak és fűszerezésnek köszönhetően. A most következő étel előre is elkészíthető, mert a húst hidegen is lehet tálalni. Csak az avokádós dipet célszerű étkezés előtt elkészteni, mert úgy biztosan nem barnul meg. A zöldfűszeres mártáshoz más fűszereket – mentát, kaprot, koriandert stb. – is használhatunk, a lényeg csak az, hogy frissek legyenek, nekem most ezek voltak kéznél.

Hozzávalók:

  • 6 fél csirkemellfilé
  • kevés olaj

A zöldfűszeres mártáshoz:

  • 3 teáskanál apróra vágott petrezselyem
  • 3 teáskanál apróra vágott snidling
  • 2 teáskanál görög bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél citrom leve

Az avokádó diphez:

  • 1 avokádó
  • kb. 10 dkg krémtúró
  • fél citrom vagy 1 lime leve

A csirkemellet szeletekre vágom, és kevés olajon (vagy grillen) megsütöm. Nem sózom meg, csak tálaláskor, így nem enged ki magából annyi levet, és valóban sülni fog, nem pedig párolódni. A zöldfűszeres mártás hozzávalóit összekeverem. Az avokádó húsát kikanalazom, a túróval és a citromlével összeturmixolom, és kicsit megsózom. A hússzeletek tetejére kanalazom a zöldfűszeres mártást, és rizzsel valamint az avokádós dippel tálalom.

6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

0 megjegyzés: