Nem tudom megunni a leveles tésztából készült süteményeket. Ismét – a már többször bizonyított – házi leveles tésztát használtam. Elég sokat gondolkoztam, hogy mit is kívánok: kókuszt? kávét? csokoládét? A befutó kávés lett egy ici-pici csokoládéval.
Hozzávalók:
- fél adag házi leveles tészta
- 2,5 dl tej
- fél csomag főzős tejszínízű pudingpor
- 1 teáskanál keményítő
- 2 evőkanál cukor
- 1 púpos teáskanál instant kávé
- kb. 1 csík étcsokoládé, vagy egy kevés étcsokoládés tortadara.
A tejben elkeverem a cukrot, a pudingport, a keményítőt és a kávét, állandó keverés mellett felforralom, és félreteszem hűlni. A sütőt előmelegítem 200 fokra, és egy tepsit kibélelek sütőpapírral (lehet többet is, de én utálok mosogatni, ezért ugyanabban sütöm a 3 adagot, csak a papírt cserélem ki közben). A leveles tésztát 4-5 mm vastagra nyújtom, és pohárral vagy fánkszaggatóval köröket szúrok ki belőle. A korongokat a tepsibe teszem (nekem 9 volt egy adagban), egy-egy kiskanálnyi pudingot teszek a közepükre, reszelek rájuk egy kis csokoládét, és 10 perc alatt készre sütöm. Közben a maradék tésztát „összehajtogatom”, hogy újra ki tudjam nyújtani. Langyosan vagy hidegen tálalom, porcukorral is meg lehet szórni a tetejét, nekem ez most elmaradt.
Kb. 27 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Hát, még mindig fejet hajtok előtted, hogy nekiálltál leveles tésztát csinálni!
kattant vagyok :-)
folyton nekiállok
Megjegyzés küldése