2009. szeptember 1., kedd

Töltött grillezett gomba III.

toltottgomba1

Töltött gomba - már megint… Sok lehetőség rejlik benne, és minimáliskonyhai erőfeszítés igényel (pláne, hogy a nincs kedvem főzni napokon segít ‘az embör’). Vannak napok, amikor ez a legelső szempont a főzésnél. Mi tart a legkevesebb ideig, és mi jár a legkevesebb mosatlannal. A pizzarendelés nem opció. Azért sem mert a legtöbb nem valami jó, várni kell rá, és mert sokkal jobb pizzát sütök. Ilyenkor jönnek a grillezett húsok, zöldségek, gombák valamilyen salátával.

Hozzávalók:

  • egy doboz – nekem 6 volt benne – grillezni való gomba
  • 2 szál újhagyma
  • pár szelet sonka
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 1-2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • reszelt parmezán
  • 2 nagy csipet szárított oregano
  • kevés só

A gombákat megtisztítom, és a kiszedett tönköket apróra vágom. A sonkát kis darabokra, a hagymát nagyon vékony karikákra vágom. A gombák kalapja kivételével az összes hozzávalót összekeverem, és kevés vizet adok hozzá, hogy kicsit összeálljon. A tölteléket a gombák kalapjába nyomkodom (ha túl sok a töltelék akkor kis golyót gyúrok a maradékból és megsütöm azt is a gombák mellett), majd felforrósított grillserpenyőben pár percig (3-4 perc) sütöm. Leveszem a serpenyőt a főzőlapról, alufóliával letakarom, és 2-3 percig pihentetem, majd salátával tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Waldorf saláta csirkével Nyilván leginkább Waldorf-saláta Lilla-módra – nem kevertem hozzá házi majonézt, sosem szoktam, és egy kis csirkehúst is kevertem bele, hogy egy kis zsemlével megfelelő legyen ebédre. A diót mindig csak a végén szoktam rászó… Tovább
  • Ír kék sütemény Bár alapvetően nem vagyok édesség-párti/függő/mániás, mégsem rajongok nagyon a sós süteményekért. Azt hiszem azzal van összefüggésben, hogy nem iszom alkoholt – a legtöbb sós sütemény unalmas, túl sós és roppant szomjas lesz… Tovább
  • Spenótos-ricottás rétes Három hét alatt nem sikerült olyan mirelit spenótot vennem, amiben nem pürésítve van a spenót, hanem összevágva. Arról nem is beszélve, hogy egyszer sikerült itt a sarkon a sparban apróra vágott bébispenótot szereznem, ami a… Tovább
  • Zelleres-kéksajtos mártogatósHamburgerbe, hús mellé, vagy csak mártogatni chipshez, zöldségekhez: Hozzávalók: 5-6 dkg kéksajt (pl. gorgonzola) 3 evőkanál tejföl 1 evőkanál majonéz 1 kávéskanál fehérborecet 2-3 szál zeller nagyon vékonyan felkarikázva A … Tovább
  • Fetakrémleves Május elsején ettem ilyet a Bisztronómiában, és megpróbáltam itthon lekoppintani. A pontos összetételt illetően nem tudom mennyire járok közel az eredetihez, ízre elégedett vagyok. A zöldségaprítás eltart egy darabig, de az… Tovább

0 megjegyzés: