Töltött gomba - már megint… Sok lehetőség rejlik benne, és minimáliskonyhai erőfeszítés igényel (pláne, hogy a nincs kedvem főzni napokon segít ‘az embör’). Vannak napok, amikor ez a legelső szempont a főzésnél. Mi tart a legkevesebb ideig, és mi jár a legkevesebb mosatlannal. A pizzarendelés nem opció. Azért sem mert a legtöbb nem valami jó, várni kell rá, és mert sokkal jobb pizzát sütök. Ilyenkor jönnek a grillezett húsok, zöldségek, gombák valamilyen salátával.
Hozzávalók:
- egy doboz – nekem 6 volt benne – grillezni való gomba
- 2 szál újhagyma
- pár szelet sonka
- 4 dkg zsemlemorzsa
- 1-2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- reszelt parmezán
- 2 nagy csipet szárított oregano
- kevés só
A gombákat megtisztítom, és a kiszedett tönköket apróra vágom. A sonkát kis darabokra, a hagymát nagyon vékony karikákra vágom. A gombák kalapja kivételével az összes hozzávalót összekeverem, és kevés vizet adok hozzá, hogy kicsit összeálljon. A tölteléket a gombák kalapjába nyomkodom (ha túl sok a töltelék akkor kis golyót gyúrok a maradékból és megsütöm azt is a gombák mellett), majd felforrósított grillserpenyőben pár percig (3-4 perc) sütöm. Leveszem a serpenyőt a főzőlapról, alufóliával letakarom, és 2-3 percig pihentetem, majd salátával tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése