A padlizsánnal nem vagyunk túl jó barátok, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor sikerült egymásba futnunk: muszaka (rémes volt), darált hússal töltött cannelloni (nagyon jó), anyám erdélyi padlizsánkréme (utolérhetetlen), és ez a mostani: joghurtos, petrezselymes padlizsánkrém. Jó lett, lehet pirítóssal tunkolni és grillezett hús mellé kanalazni, de még mindig nem értem a padlizsán körüli felhajtást.
Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- só
- 1 citrom leve
- olívaolaj
- 1 nagy és 1 kis doboz natúr joghurt
- aprított petrezselyem és korianderzöld
A padlizsánokat kb. 1 cm vastag szeletekre vágom, megsózom, meglocsolom citromlével, és kb 1 órán hagyom állni. Egy szűrőt kibélelek egy tiszta konyharuhával, beleöntöm a joghurtot, és kb. 1 órán át hagyom állni, hogy kicsöpögjön belőle a savó. A padlizsánszeleteket kinyomkodom, 6-8 cikkbe vágom, és pár kanál olívaolajon megsütöm. Akkor jó, ha a külseje pirult, a belseje pedig puha. Ha langyosra hűlt, belekeverem a joghurtba, megsózom, és rengeteg koriandert és petrezselymet keverek bele. Lefedve egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy az ízek alaposan összeérjenek.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Szép a tálalásod, a fotód is!
köszönöm :-)
Megjegyzés küldése