Nagyon sokáig kell főzni, de megéri. Annyit tudok hozzáfűzni, hogy: a hétvégén új kedvenc levest avattunk. Ez szerintem mindent elmond.
Hozzávalók:
- fél csirkemellfilé
- 30 dkg mirelit zöldborsó
- 1 fej hagyma
- 4 szelet bacon vagy ennek megfelelő mennyiségű húsos szalonna
- 1 liter víz + 1 darab leveskocka (jobb esetben házi alaplé, de abból is elég szerintem fél liter fél liter vízzel felhígítva)
- 1 dl tejszín
- 2 dkg vaj
a tálaláshoz:
- bagett
- vaj
- reszelt sajt
- petrezselyem
A csirkemellet falatnyi darabokra vágom, a bacont és a hagymát apróra kockázom. A megolvasztott vajon pár percig pirítom a hagymát, a húst, és a szalonnát, majd hozzáadom a borsót, felöntöm a húslevessel, és fedő alatt, kis lángon 2-2,5 órát főzöm. Közben párszor megkavarom, és ellenőrzöm, hogy nem kell-e még egy kis vizet önteni rá (nekem kellett a vége felé). Közben elkészítem a krutonokat, a bagettből karikákat vágok, megkenem vajjal, reszelt sajtot szórok rá, és előmelegített sütőben (vagy grillsütőben, ha van) addig sütöm, amíg mindenhol megpirul, és a sajt ráolvad. Végül belekeverem a levesbe a tejszínt, és krutonokkal a tetején, petrezselyemmel megszórva tálalom. Sózni egyáltalán nem kellett, a leveskockától és a szalonnától elég sós lett.
2 fős adag. Inkább egytálétel, mint leves. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Hű de guszta ez a leves!
Megjegyzés küldése