2009. szeptember 5., szombat

Taco, melegfelvonulás…grrr…

 


Mai túra nagyobb térképen való megjelenítése

Nyugis kis szombat délutánt terveztünk, elmegyünk az Oktogonhoz, kipróbáljuk az Arribát, megnézzük van-e megfelelő gofrisütő a Westnedben, hazajövünk, és programozunk kicsit, mert silverlightos verseny van, hátha sikerül megnyerni az 500 dolláros fődíjat. Nos ez nagyon nem jött össze (fél hat van, még lehet végülis programozni, de kéne nézni sorozatokat is…)

Az útvonal a következő lett volna: villamossal a Fehérvári útig, onnan 4essel Oktogonig. A Petőfi híd környékén elkezdték bemondani, hogy a villamos csak a Blaháig jár. No nem baj, onnan akkor sétálunk, mi nekünk az a 3 rövid megálló, hiszen elég sokat járunk gyalog (utóbb kiderült, hogy nem is volt villamospótló busz, mindenképpen gyalogolni kellett). Az Oktogonnál aztán hatalmas kordon, megpróbáltuk kikerülni, de a Liszt Ferenc téren is le volt zárva,a  túloldalán állig beöltözött kar-, mell-, hát-védős rendőrök, pajzsokkal, gumibotokkal, sisakkal mindennel. Minas Tirith emberei vannak kb. így beöltözve, amikor vonulnak Mordor ellen. Összeszedtem minden bátorságomat, és megkérdeztem az egyiktől, hogy  hogyan juthatok át az Oktogon túloldalára. Hát úgy, hogyha elmegyek az Andrássy út valamelyik végére, és ott valahogy. Remek. még sosem beszéltem rendőrrel. Most már ez az élmény is megvolt.

Elindultunk a Király utcán a Deák felé, hogy akkor ott majd átkerülünk az Andrássy túloldalára, és ott visszasétálunk az Opera háta mögött az Oktogonhoz. Aha, persze. hiú ábránd volt, az egész Erzsébet tér le volt zárva. Jött a nagy ötlet, metrózzunk el a Westendig és a körútról közelítsük meg az egységet, és fogyasszuk el a jól megérdemelt tacókat. A tacók nagyszerűek voltak. Csirkéset (pollo) és sertéshúsosat (carnitas) ettem, az ‘embör’ pedig csirkéset és vegetáriánust. Ettünk mellé egy nagy adag tortillachipset, tejföllel, guacamoleval, és egy nagyon csípős piros szósszal, ami mindkettőnkön kifogott. A házi tortillachips valami fantasztikus, sokkal jobb, mint a zacskós, különösen azért, mert nem olyan rettentően sós. Legközelebb a qudeasillákat fogjuk kipróbálni. Mert egész biztosan lesz legközelebb.

Elmentünk utána a westendbe, hogy hátha van a Media Marktban olyan gofrisütő, amilyet szeretnék – ne legyen nagyon drága, és ne téglalap, hanem virág alakú gofrit süssön. Persze nem volt. Ahogy fehér mozaik sem a  hobbyboltban. Akkor irány haza, a terv: metró a Deákig, onnan 47es villamos.

Igazán kár volt ma bármit is eltervezni. A villamos nem állt meg a  Deákon – mint kiderült azért, mert metróval menekítették ki a  homokosokat a felvonulás után a belvárosból. akkor Ferenciek tere, villamos legyen vagy hetes busz, leszavaztam a buszt, mert undorító mocskos büdös, sz@ros. egyszerűen utálom. Ha csak tehetem elkerülöm messziről. elsétáltunk az Astoriáig. A Puskin mozinál két hülyegyereket tenyereltettek egy rendőrautó hátuljánál, és valakit üldöztek a moziban!!! A villamos persze nem járt. Mert miért is járt volna. Ami azt illeti a hetes sem abban a kb. 15 percben, amikor mi a Ferenciek tere-Astoria vonalon mozogtunk. villamos pótló busz sem volt sehol, mert Budapesten minimum fél óra, mire a pótlóbuszok megkezdik a működésüket, és addigra a kötöttpályás közlekedés is helyre szokott állni. Várni utálunk, holnap pedig úgyis elmarad az esti futás, nyakunkba vettük újra a várost, és lenyomtuk az Astoria-Gellért tér távot, mert a 41es és a 18as csak jár… Járnak szerencsére rendesen, és végre hazaértünk…

8 megjegyzés:

Moha írta...

Lilla az utolsó mondatodban nagyon jól leírod,valóban mindenki törődjön a saját kapcsolatával(párjával,legyen bármilyen nemű),de szerintem otthon a hálószobájában és nem az Andrássy úton közszemlére téve.
Ha nem vonulásznának,valóban nem kéne lezárni a fél várost!!!!

Névtelen írta...

Egyetértek Mohával. Ők ne vonulgassanak, ne hergeljék a többséget, mert, ugye, a többségnek igenis visszatetsző ez az undorító vonaglás. Felfordul a gyomrom tőlük, kúrják egymást a saját hálószobájukban, ne pedig az utcán, kisgyermekek szeme láttára!!!!!!

Névtelen írta...

Szerintem meg a sok idióta aberrált buzi kapja be, és te is kedves Lilla, ha már annyi eszed sincs mint egy tyúknak!
Zsoltinéni

timus írta...

Ha nem lennének Zsoltinénik, melegfelvonulás sem lenne, az biztos. És akik az utcán vonulnak, az is csak kisebbség... Nagyon egyszerű megoldás lenne, ha nem foglalkoznánk azzal, hogy mások mit csinálnak a hálószobában.

Névtelen írta...

És ha nem lennének timus-ok akik olyan nagyon okosnak tartják magukat, az országunk sem tartana ott ahol tart most...
Zsoltinéni

Névtelen írta...

Senki nem kúrja egymást az utcán, kedves buta névtelen, remélhetőleg a heterók is tartózkodnak ettől - végigmenni egy utcán meg tán csak szabad. (Tudom, egyesek szerint azt se.)
Csilla

Névtelen írta...

Szerintem meg ez egy gasztroblog,és ne gyertek gyűlölködni ide (se).
Dóri

Értetlen írta...

Homoszexualitás? Tolerancia?

Akkor lássuk, miről is beszélünk:
http://zombietime.com/folsom_sf_2007_part_1/index.php

Ha én ezt nem szeretném itthon, és ezért én egy homofób seggfej vagyok, ám legyen.