2009. szeptember 15., kedd

Gofrisütő… végre…

IMG_3030

Most már azt hiszem nincs szükségem több konyhai gépre. Bár ha az alapdolgokat (sütő, főzőlap, mikró, hűtő), amik a mikró kivételével be is vannak építve, nem számolom, akkor csak 3 gépem van. A gofrisütővel együtt! A hiperszuper Soehnle Page konyhai mérlegem, a mindent tudó Braun szeletelő, turmixoló, habverő, aprító masinám, és az új szerzemény a Hauser gofrisütő. Kávéfőző nem kell (van kotyogós és szinte soha nem használjuk), pirító (grillserpenyő megfelelő), szendvicssütő szintén nem kell (eleve alig eszünk kenyeret), húsdaráló, gyümölcsprés fölösleges. Más nem jut eszembe. De mondjuk el se férne több dolog.

kép innen

Ha jól emlékszem, minimum 2 hétig mászkáltunk a megfelelő gofrisütő után. Pedig nem volt túl sok elvárásom, mindössze 2 feltételnek kellett megfeleljen: cikkekből álljon a mintája és ne kerüljön túl sokba. Nincsen gyerek, jó darabig nem is lesz, nem kell nekem ipari felhasználást bíró 10 ezres darab. Sok egyéb jó tulajdonsága mellett Levi hihetetlen türelmes a “dolgaimmal” (is). Nagyon jól bírta, amikor kb.  a 15. helyre mentünk be, hogy hátha itt lesz végre. Lett, a hétvégén ki is próbáltuk (mint két óvodás komolyan), három hete készültünk az élményre, sokáig már nem lehetett volna húzni a várakozást. Képek és recept nemsokára jön. Tervezem a sós, mogyorós, túrós stb. változatok kipróbálását is.

6 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Na, jó étvágyat mellé! Várjuk a reciket.

Unknown írta...

A recik azóta is váratnak magukra...

Lilla írta...

nemhinném... már három van, idővel lesz még több is. felül van egy nagyszerű mező: keresés...

Adri írta...

Kedves Lilla!

Ne haragudj, hogy így ismeretlenül faggatlak. Gondolom, már jócskán tesztelgetted a sütőt. Meg vagy vele elégedve? Normálisan átsüti? Jó, hogy ilyen kerek? A párom nagyon szereti a gofrit, és gondolkozok, hogy beruházok egy ilyenre és meglepem.
Válaszod előre is köszönöm!
üdv: Adri

Lilla írta...

szerintem szebb az alakja mint a szögletesnek, de elég gyorsan elkezdett lejönni róla a teflon, ami miatt meglehetősen mérges vagyok. anyámék szögletest sütő formája sokkal jobban bírja a kiképzést (pedig nem volt drága készülék anno az sem). szóval ezért meglehetősen mérges vagyok (és nem kapirgálok benne késsel és hasonlók).
ami mindegyiknél zavar az a tisztíthatóság. lehet hogy sokkal jobb lenne olyan szempontból egy olyan aminek cserélhető betétje van, lehet szendvicssütő és gofrisütő is.

Adri írta...

köszi a választ! Nekem is ez a forma tetszik jobban. A teflon sajnos már csak ilyen. Nekünk a philips szendvicssütőről már majdnam teljesen lejött,míg a noname kis vacak teljesen jól bírja a strapát. Sajnos nem örök életű egyik sem. :(