2010. március 19., péntek

Lazac avokádóval és grapefruittal

lazac2

A múlt héten bevásároltunk avokádóból, és gyorsan kellett velük kezdeni valamit, mert elérték a megfelelően érett állapotot. Volt a fagyasztóban lazac, úgyhogy már csak egy érett vörös húsú grapefruitot kellett hozzá vennem, ami nem volt nehéz, mert mostanában minden boltban kelletik magukat. Egy többfogásos étkezésben elég lehet így ez az étel egynek, a hal a kétféle gyümölccsel, én azonban ebédre készítettem, ezért némi zöldsalátát adtam mellé (az olívaolajos grapefruit leves öntet nagyon jó volt hozzá).

Hozzávalók:

  • 1 szelet kb. 13 dkg-os lazacfilé
  • 1 grapefruit (lehetőleg vörös húsú)
  • 1 kisebb avokádó
  • citromlé
  • só, bors
  • 2 evőkanál olívaolaj

A grapefruitot egy tál fölött meghámozom, cikkekre szedem, és leszedem a gerezdek közti fehér hártyát (az lenne az ideális, ha ez menne úgy, hogy egyben maradnak a gerezdek, nekem ez nagyon nem sikerült). A tálban összegyűlt léhez keverem a gyümölcsöt, belekeverek egy evőkanál olívaolajat, sózom, borsozom, és beteszem a hűtőbe. A lazacot kb. 1 evőkanál olívaolajon megsütöm, közben pedig félbevágom, kimagozom, meghámozom, és cikkekre vágom az avokádót. Az avokádó darabokat a grapefruithoz keverem (ha túl kevés leve van, keverek hozzá egy kis citromlevet). A megsült lazacszeletet tányérra teszem, rá- és köré teszem a gyümölcsöket, és azonnal tálalom.

1 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: