Nagyon jó volt a hús is, bár ott vétettem egy hibát, túlérett mangót használtam hozzá (ez a képeken látszik is, mert nagyon sötét a gyümölcs). Amitől elveszett a mangó fűszeres íze, gyakorlatilag pontosan olyan volt, mintha őszibarack lett volna a hús mellett. A köret viszont elképesztően jó lett, készítettem már hasonlót, zöldséggel dúsítva, de így magában, csak egy kis hagymával is nagyon jó a kókusztej és a rizs.
Hozzávalók:
- 4 csirke alsócomb
- 2 lime
- 1 evőkanál olaj
- chili, só
- 1 evőkanál sötétbarna nádcukor
- 1 mangó
A körethez:
- 1 hagyma
- 8-10 dkg rizs
- 1,5 dl kókusztej
- 1 evőkanál olaj
- só
A csirkecombokról lehúzom a bőrt, 2-3 helyen beirdalom, és egy tálba teszem. Ráfacsarom az egyik lime levét, megszórom chilivel, és lefedve pár órára a hűtőbe teszem. A mangót cikkekre vágom, és a hagymát felaprítom a rizshez. Egy serpenyőben felhevítek egy evőkanál olajat, és nagy lángon, többszöri forgatással megpirítom benne a combokat. Megsózom, ráöntöm a maradék pácot, megszórom a cukorral, mellédobom a mangót, és fedő alatt 15 percig párolom. Közben elkészítem a rizst, egy kanál olajon üvegesre párolom a hagymát. Hozzáadom a rizst, átforgatom, majd felöntöm a kókusztejjel, és még kb. kétszer annyi vízzel, összekeverem, és megfőzöm. Közben, ha szükséges öntök még hozzá vizet, és a végén megsózom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Szia Lilla!
Megint fantasztikusat alkottál... megy a menűbe :)))
Ez csodás lehet
Megjegyzés küldése