Ez az egyik legelső darabja a konyhai repertoáromnak, azaz több mint tíz éves múltra tekint vissza, és azóta is sokszor készül, mert egyszerű és nagyon finom. Házilag eltett rumos meggybefőtt hiányában, a sima befőtt levének a felét le kell önteni, feltölteni rummal, és 1-2 napra a hűtőbe tenni.
Hozzávalók:
- 1 db 26 cm átmérőjű kakaós piskóta
- 6 dl tejszín
- 15 dkg étcsokoládé
- 5 dkg cukor
- kis üveg rumos meggybefőtt
A tejszínhez adom a kockákra tört csokoládét és a cukrot, és felforralom (ideális esetben tejforralóban). Miután kihűlt, minimum egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap a piskótát 3 részre vágom, a meggyet lecsöpögtetem, és a csokoládés tejszínből kemény habot verek. Csalóka kicsit a felforralt tejszín, sokáig úgy tűnhet, hogy nem lesz belőle hab, aztán egyszer csak a szokásos tejszínhabnál sokkal keményebbé válik. Az első tortalapot egy tálra teszem, kicsit meglocsolom a rumos meggy levével, rákenem a krém harmadát, és megszórom meggyel. Hasonlóan járok el a következő lappal is. Végül befedem az utolsó tortalappal, ezt is kicsit meglocsolom a meggylével, és a krém maradékával bevonom a tortát. Tálalás előtt pár órára hűtőbe teszem.
26 cm átmérőjű torta lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Gyönyörű lett!!!!És biztos nagyon finom is!Páromnak tuti ízlene, imádja a rumos dolgokat, én már kevésbé.
Megjegyzés küldése