Újabb maradékból készült étel, ezúttal egy kis főtt csirkehúst használtam fel egy teljesen új fogáshoz, ami ráadásul a fogyókúrámba is beilleszthető (a kitűzött cél 25%-a már megvan). A húsgolyókat nem bő olajban sütöttem, ráadásul gyorsan elkészültek, és nem is szívtak magukba túl sok olajat. Egy kis salátával tökéletes volt jóga után vacsorára, és másnap ebédre.
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt csirkemellfilé
- 1 póréhagyma
- 2 tojás
- tej
- 18 dkg zsemlemorzsa
- 1-1 csipet őrölt mustármag, bazsalikom, majoranna, kakukkfű
- só, bors
A panírozáshoz és a sütéshez:
- 1 tojás
- 2 evőkanál tej
- zsemlemorzsa
- olaj
A csirkemellfilét és a póréhagymát nagyon apróra vágom, és összekeverem a tojással, a zsemlemorzsával, a fűszerekkel és annyi tejjel, hogy formázható legyen. A panírozáshoz egy tányérba ütöm a tojást, és a tejjel elkeverve villával kicsit felverem, egy másik tányérba pedig zsemlemorzsát szórok. A húsos masszából golyókat formázok, először a tojásban, majd a morzsában forgatom meg, és kb. másfél ujjnyi forró olajban, néhányszor megforgatva megsütöm. Salátával (és ketchuppel) tálalom.
4-5 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Guszták!
Megjegyzés küldése