2010. március 8., hétfő

Karfiolos csirkehúsleves

leves1

Nagyon egyszerű, csirkehússal gazdagított zöldségleves, ami a zöldfűszereknek és a reszelt sajtnak (parmezánnal és reszelt trappistával ettük, mindkét verzió jó volt) köszönhetően kap egy kis csavart. Frissen a legjobb, mert a levestészták szinte végtelen mennyiségű vizet tudnak magukba szívni, vagy ha előre kell elkészíteni, akkor a tésztát érdemes csak a melegítéskor belefőzni.

Hozzávalók:

  • 25 dkg karfiol
  • kb. 30 dkg kis kockákra vágott csirkemellfilé
  • 2 közepes sárgarépa
  • kb. 8-10 dkg levestészta
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 hagyma
  • zöldfűszerek
  • só, bors
  • reszelt sajt a tálaláshoz

A karfiolt kis rózsákra szedem, a hagymát és a sárgarépát felkockázom (az előbbit kisebbre). Az olajon átforgatom a húst, és addig sütöm, amíg nagyjából mindenhol kifehéredik, majd hozzáadom a zöldségeket, és kb. 5 percig együtt sütöm őket. Felöntöm a zöldségalaplével, zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítem, és fedő alatt kb. 10 percig főzöm. ezután belekeverem a levestésztát, és annyi ideig főzöm, amíg a tészta megfő, ha szükséges a levét vízzel vagy zöldségalaplével pótolom. Reszelt sajttal tálalom.

5 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: