2010. március 2., kedd

Póréhagymás cannelloni

cannelloni1

Gyorsan akartam valamit összeütni másnapra, ezért száraztésztához nyúltam. Az a remek a cannelloniban és a lasagneban, hogy nem kell előfőzni, sokszor a mártással sem kell órákig vacakolni, a sütőben pedig már „magától készül”. A sok sajtmártásnak köszönhetően a sütés után is krémes maradt, és másnapra sem száradt ki, ideális étel munkába vinni.

Hozzávalók:

  • 2 nagy póréhagyma (esetleg + 1 póréhagyma vagy 2 vöröshagyma)
  • kb. 8-10 dkg vékonyra vágott sonka
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • kb. 10 dkg reszelt sajt
  • 1-2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1-2 marék zsemlemorzsa
  • 3 dl zöldségalaplé (víz + szárított zöldségkeverék)
  • 12 cannelloni

A póréhagymát megtisztítom, és kb. 1,5 cm-es karikákra vágom. A zöldségalaplevet felforralom, 5 percig főzöm benne a póréhagymát, majd leszűröm, és a levet félreteszem. A vajból, a lisztből, és a tejből besamelt főzöm, belekeverem a sajt kétharmadát, a mustárt, kicsit megsózom, és kb. a felét a póréhagymához keverem. A sonkát kis kockákra vágom, és a sajtmártásos póréhagymához keverem. Ezen a ponton szükség van egy kis szemmértékre, meg kell nagyjából saccolni, hogy a póréhagymás krém elég-e tölteléknek a cannellonikba, ha kevés, akkor lehet még bele tenni a sajtmártásból, illetve hagymát vagy póréhagymát felvágni, pár perc alatt (akár mikróban) félig megfőzni, és azzal „dúsítani”. A maradék sajtmártásba keverem a zöldségalaplevet, és a póréhagymás krémmel megtöltöm a cannellonikat (nem kell előfőzni!). Kis tepsibe teszem a cannellonikat, rájuk öntöm a sajtmártást, a tetejükre szórom a maradék sajtot és a zsemlemorzsát, és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 25 percig sütöm.

2-3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: