2010. március 1., hétfő

Mustáros-tárkonyos csirkemellfilé

csirke2

Megkívántam valamilyen tejszínes csirkés ételt, és a receptek böngészése után ez bizonyult nyerőnek: kétféle mustár és tárkony. Tökéletes. Barnarizst főztem mellé, nem csak azért, mert barna, és az állítólag egészségesebb (pont tegnap olvastam, hogy nem is az, mert olyan anyag van benne ami gátolja a vitaminok felszívódását), hanem azért, mert egy főzőtasakban 100 g van belőle és nem 125. Azaz garantáltan kevesebbet eszem belőle.

csirke1

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csapott teáskanál keményítő
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál magos mustár

A csirkemellfilét szeletekre vágom, és az olajon oldalanként pár percig sütöm. Hozzáöntöm a tejszínt, belekeverem a tárkonyt és a kétféle mustárt, és lefedve kb. 10-15 percig főzöm. A keményítőt elkeverem egy kevés vízzel, besűrítem vele a mártást, ha szükséges, kicsit megsózom, és főtt rizzsel tálalom.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Cheddar sajtos keksz Végre nem csak churros sütésre használtam a keksz-kinyomómat. Még mindig nagyon elégedett vagyok az első-és-eddigi-egyetlen Martha Stewart könyvemmel. Ez egy déli cheddar sajtos keksz, ami a könyv szerint az ötvenes évek óta… Tovább
  • Szendvics + saláta Most már én is elkezdek készülni a karácsonyra (utolsó zh is lement, juhu), de amíg feltöltöm a hűtőt és a kamrát, közzéteszem azt a pár receptet, ami az elmúlt 1-2 hét terméséből kimaradt. A múltkori hagymaleveshez hasonlóa… Tovább
  • Tejszínes hagymaleves Hagymaleves receptből sosem elég. Ez a legújabb, a nemrég kiadott DM-es Alnatura szakácskönyvből van (nagyon jó kiadvány egyébként, nem termék-elhelyezéses, a fogások évszakonként vannak csoportosítva előételtől desszertig, … Tovább
  • Meleg spárgasaláta Legalább két hete kallódott ez a fénykép a gépemen, már-már kezdtem azt hinni, hogy nincs mit posztolnom, és újra aktivizálni kell magam a konyhában, nem csak századszorra is megsütni Nigella amerikai palacsintáját, és mellé… Tovább
  • Juharszirupos hot dog krémes hagymával A legjobb hot dog eddig amit ettem (csináltam). A további hot-dog kísérletezéseimhez azt hiszem az elősütött bagettet mindenképp “megtartom” alapnak. Sokkal jobb, mint a puha hot dog-kiflik. (Amiket ráadásul sosem tudok norm… Tovább

0 megjegyzés: