2010. március 1., hétfő

Mustáros-tárkonyos csirkemellfilé

csirke2

Megkívántam valamilyen tejszínes csirkés ételt, és a receptek böngészése után ez bizonyult nyerőnek: kétféle mustár és tárkony. Tökéletes. Barnarizst főztem mellé, nem csak azért, mert barna, és az állítólag egészségesebb (pont tegnap olvastam, hogy nem is az, mert olyan anyag van benne ami gátolja a vitaminok felszívódását), hanem azért, mert egy főzőtasakban 100 g van belőle és nem 125. Azaz garantáltan kevesebbet eszem belőle.

csirke1

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csapott teáskanál keményítő
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál magos mustár

A csirkemellfilét szeletekre vágom, és az olajon oldalanként pár percig sütöm. Hozzáöntöm a tejszínt, belekeverem a tárkonyt és a kétféle mustárt, és lefedve kb. 10-15 percig főzöm. A keményítőt elkeverem egy kevés vízzel, besűrítem vele a mártást, ha szükséges, kicsit megsózom, és főtt rizzsel tálalom.

2 fős adag.

0 megjegyzés: