Alkalmas ez az étel maradékok eltüntetésére (pár darab palacsinta és némi hús a levesből), de érdemes emiatt is sütni pár palacsintát, és főzni (vagy sütni) egy kis húst, mert finom és egyszerű. Nagyon várom már a spárga szezont, hogy a kedvenc spárgás ételeimet készíthessem. Most azonban konzerv spárga van csak, amiben meglehetősen puhára főtt spárgasípok úsznak, ami erősen behatárolja a belőle készíthető ételek körét. A kavargatós tésztaszószoktól, és rizottóktól teljesen összetörnének, ez a batyuba csomagolás azonban teljesen megfelelő.
Hozzávalók:
- 8 (sós) palacsinta
- 35-40 dkg főtt pulykamellfilé
- 4-5 evőkanál pesto
- 6 dl tej
- 2,5 dkg vaj
- 2,5 dkg liszt
- 10-12 dkg reszelt sajt (nekem füstölt trappistám volt)
- 1 spárga konzerv
A pulykamellfilét és a lecsöpögtetett spárgát falatnyi kockákra vágom. A vajat felolvasztom, megpirítom benne a lisztet, apránként hozzáöntöm a tejet, és sűrűre főzöm. Belekeverem a reszelt sajt kétharmadát, és a sajtmártás harmadát a pestohoz keverem. Minden palacsinta közepére teszek a pestos krémből, megpakolom a hús és a spárga nyolcadával, behajtom az oldalakat, és a kész „csomagokat” egy tűzálló tálba teszem (egy rétegben legyenek a palacsinták!). A palacsinták tetejére kanalazom a maradék sajtmártást, megszórom a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel, esetleg grillel) addig sütöm, amíg a sajt kicsit megpirul.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Ez az a tipikus étel, amit maradékok újrahasznosításával nem tudnék előállítani... Ugyanis sem palacsinta, sem főtt csirkemell nem szokott maradni... :) De egy határozott rákészüléssel el fogom készíteni! A spárga szezont már én is nagyon várom! :)
nálunk sem, inkább azt csináltam, hogy annyi palacsintát sütöttem ehhez, amiből maradt kakaósnak meg lekvárosnak is :-)
de hátha másoknak van ilyen maradékos problémájuk :-D
Megjegyzés küldése