Végre eljutottam oda, hogy nem levest készítettem a lencséből. Egy ideje terveztem, de most értem el a megvalósításig. A múltkori vörösbabos saláta és ez után arra jutottam, hogy nagyszerű saláta alapanyag a többféle hüvelyes konzerv. Érdemes otthon többfélét tartani belőle.
Hozzávalók:
- 1 lencsekonzerv
- 1 lilahagyma
- 1 mozzarellagolyó
- 3-4 paradicsom
- 1 evőkanál citromlé
- olívaolaj
- só
A lencsét leszűröm, leöblítem, és itatóspapírra teszem száradni. A hagymát félbevágom, és vékonyan felszeletelem (én egy kicsit meg is pároltam, hogy ne legyen gyomorégés a vége, aki bírja nyersen, az ezt a lépést kihagyhatja). A mozzarellát kis darabokra tépem, és a paradicsomot felkarikázom. A lencsét összekeverem a hagymával, a mozzarellával, az olajjal és a citromlével, és kicsit megsózom. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítek, és oldalanként pát perc alatt meggrillezem a paradicsomszeleteket. a lencsesalátát tányérokra szedem, és a paradicsomkarikákkal a tetején tálalom. Lehet a tetejére apróra vágott petrezselymet vagy koriandert szórni.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése