2010. március 12., péntek

Karfiolos tészta

karfiolosteszta1

Hűtő- és kamratakarítás jegyében született ez az étel, egy kis maradék tészta, szalonna, karfiol és tejföl… Szerintem nagyon jó lett, de én az összes szalonnás-zöldséges tésztának nagy rajongója vagyok. Kénytelen vagyok elismerni annak az állításnak az igazságát, hogy „egy kis szalonna mindent feldob”.

Hozzávalók:

  • 8 dkg száraztészta
  • 3 csík bacon
  • kb. 10 dkg karfiol
  • kb. 1 dl tejföl
  • kevés reszelt füstölt sajt

A tésztát megfőzöm a zacskón található útmutató szerint, és közben elkészítem a szószt. A szalonnát kockákra vágom, és a karfiolt kis rózsákra szedem. Egy serpenyőben megsütöm a szalonnát, majd mellédobom a karfiolt, átforgatom, belekeverem a tejfölt, és pár kanálnyit a tésztafőző vízből. Végül belekeverem a füstölt sajtot, és a megfőtt, leszűrt tésztára öntöm. Sózni szerintem nem szükséges, a szalonnában és a sajtban van elég.

1 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Olasz zöldségleves tortellinivel Ismét az aktuális (magyar) GoodFood-ból főztem – szokás szerint némi változtatással, és ahogy elnézem az elmúlt hetek termését, ismét levest. Úgy tűnik mostanában leves-fronton újítgatok leginkább. Találtam a levestészták-le… Tovább
  • Spenótos-gorgonzolás gnocchiSe kép, se pontos recept, de azért posztolom, hátha ötletet adok vele másnak, és én sem feledkezem el erről a nagyszerű párosításról. És kb. 10 perc volt az egész ebédfőzés (eleve akkora ‘úá’, hogy itt a helye). Egy ideje van… Tovább
  • Padlizsános-húsos cannelloni Szeretem a cannellonit – még jó, mindenféle tésztát szeretek, ami nem “magyaros, na azokkal ki lehet űzni a  világból – csak a töltögetésért nem rajongok. Általában inkább óriás kagylótésztát veszek, mert azzal könnyebb… Tovább
  • Bazsalikomos gnocchi paradicsom-szósszal Egyszer csináltam eddig házi gnocchit, de az traumatikus élmény volt. Krumplit főzni, melegen hámozni, villa hátán izélgetni a kis nudlikat…. Ehh, nem nekem való. Most egy sokkal gyorsabb receptbe botlottam. Ráadásul csavar … Tovább
  • Sonkás-pesto-s tészta Megvagyok még, meg főzök is, csak vagy olyat főzök, ami már rég fent van a blogon, vagy egyszerűen nincs kedvem fényképezni. De most szerintem aktivizálni fogom magam, mert végre van megint robotgépem (ez most “butább”, csak… Tovább

0 megjegyzés: