2009. szeptember 24., csütörtök

Póréhagymás csirkemell tejszínes mártásban

porescsirke1

Mindenkinek van valamilyen bűnös élvezete, kinek a csokoládé, kinek az alkohol, nekem a tejszínes szószos húsok. Nem kellene, mert hizlal, meg magas a koleszterinszintem, de néha egyszerűen muszáj. A csirkehús-tejszín páros mellé mindig kerül egy harmadik főszereplő az ételbe, most „a hagyma”. Nem is egyféle, hanem rögtön kettő. Sőt az eredeti terveim szerint háromféle lett volna, de az egy hete vásárolt snidlingnek megpenészedett a töve, úgyhogy repült a kukába. Pedig nagyon el tudtam volna képzelni egy kis aprított snidlinget a tetején.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 póréhagyma
  • kb. 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • kb. 2 evőkanál olaj
  • só, bors

A csirkehúst felkockázom, a kétféle hagymát karikákra vágom. Az olajon megpirítom a húst és a hagymát, megszórom a liszttel, majd hozzáöntöm a bort. Elkeverem, és lefedve 10 percig párolom. Hozzáadom a tejszínt, sózom, borsozom, és még egyszer felforralom. Rizzsel vagy krokettel, ha van, snidlinggel megszórva tálalom.

3-4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

2 megjegyzés:

karola írta...

Nekem nagyon Teszik az oldal.:))

Lilla írta...

köszi :-)