2011. március 2., szerda

“Avocado Mayo”

Az avokádó általában guacamole-ként végzi, esetleg csak felszeletelem és úgy megy a szendvicsbe. Van azonban egy harmadik – nálam – jól bevált felhasználási módja. Ez az avokádós majonéz. Illetve csak félig majonéz, mert a két verzióból az egyiknek nem sok köze van a majonézhez, csak amolyan “avocado spread”, azaz kenyérre kenős cucc/izé.

1. változat:

  • 1 avokádó
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • 1-2 teáskanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • esetleg só

2. változat:

  • 1 avokádó
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • 2 púpos teáskanál tejföl
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • (ha valakinek nem elég sós, akkor kevés só vagy pár csepp szójaszósz)

Elkészítés mindkét változat esetében:

Mindent be az aprítóba, gomb megnyom, kész. Tapasztalataim szerint kevésbé barnul, mint a guacamole.

Nálunk 2 fős adag. Szendvicsbe, hamburgerbe, husit tunkolni bele.

0 megjegyzés: