Mindenkinek vannak ételek amire azt mondja, hogy hát ez ‘comfort-food’, az angolszászoknál a sajtos makaróni tipikusan ilyen, Magyarországon pedig szerintem a rántott hús és a paprikás csirke tanyázik kb. ebben a pozícióban. Meg gondolom a hétvégi húsleves. Mi Levivel kicsit rendhagyó pár vagyunk, mert nálunk a kategória egyik legnagyobb favoritja a thai csirkeleves. Én személy szerint még a corn flakes-be panírozott csirkecsíkokért és a házi svéd húsgolyóért vagyok oda. Nem a gourmetség teteje, de bármikor el tudok belőlük pusztítani egy nagyobb mennyiséget.
Szóval a leves. Az az egyetlen probléma vele, hogy munkába nem jó vinni, mert túl híg, és amúgy is a kínai tészta a végtelenségig dagad, ezért főzés után rögtön meg kell enni. Ezért kicsit változtattam a dolgon tegnap, sűrűbbre főztem – “szószos hús” -, és külön készítettem mellé a tésztát.
Hozzávalók:
- 22-25 dkg csirkemellfilé csíkokra/falatnyi darabokra vágva
- 4 dl kókusztej
- 2 csokor újhagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 4 púpos evőkanál mogyoróvaj
- 4 evőkanál szójaszósz
- annak aki szereti a csípőset, csilipaprika
- 25 dkg gomba
- 15-18 dkg borsó
- 1 evőkanál olaj
- curry
- 3 gerezd fokhagyma
- a tálaláshoz 4 “kocka” kínai tészta (4x6,25 dkg)
A hagymát és a gombát felkarikázom, a paprikát kis kockákra vágom, és a fokhagymát felaprítom. Az olajat felhevítem, átforgatom rajta a húst, és miután kicsit megpirult, hozzáadom az újhagymát és a fokhagymát. Egy-két perc sütés után felöntöm a kókusztejjel, belekeverem a curryt, a mogyoróvajat és a szójaszószt, és 8 percig főzöm. Végül hozzáadom a borsót, a gombát és a paprikát (és ha szükséges, egy kis vizet), és pár perc főzés után kínai tésztával tálalom.
4 fős adag.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése