2010. április 22., csütörtök

Camembert-es szendvics

szendvics1
Nem is tudom tekinthető-e receptnek egy ennyire egyszerű szendvics, mivel azonban több helyen (honlapon, könyvben) is belefutottam, ezért azt hiszem érdemes megosztani másokkal is, mert hiába magától értetődő ez a párosítás, nekem sem jutott magamtól eszembe (no nem mintha én lennék az etalon). Persze nem muszáj így, serpenyőben lapáttal „szórakozva” sütni, akinek van meleg szendvics sütője, süsse abban, nekem azonban nincs, így maradt a grillserpenyő és a tálaló lapát.
Hozzávalók:
  • két vastagabb szelet kenyér
  • camembert szeletek
  • áfonyalekvár
  • vaj
Az egyik szelet kenyeret beborítom camembert szeletekkel, megkenem áfonyalekvárral, és ráborítom a második szeletet. A szendvics külsejét vékonyan megvajazom, és forró grillserpenyőbe teszem. A kezemmel, vagy egy tálaló lapáttal lenyomom a tetejét, majd miután megpirult az alja megfordítom, és a felső oldalával is hasonlóan járok el.
1 adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: