2010. április 13., kedd

Trikolor saláta

bulgur2

Igazán március 15-én lett volna stílusos ez a saláta, de úgy alakultak a dolgok, hogy csak 16-án készítettem el. Nagyon várom már a meleget, és egyre kevésbé kívánom a húst, fagylalton és könnyű zöldséges ételeken akarok már élni, sál és télikabát nélkül. Sietős napokra, és kánikulára való étel ez, nem kell hozzá bekapcsolni se a sütőt se a főzőlapot, és kb. 10 percet kell vele aktívan foglalkozni.

Hozzávalók:

  • 10 dkg bulgur
  • 1 db avokádó
  • 1 mozzarella gömb (125-150 g)
  • 15-20 dkg koktélparadicsom
  • citromlé

Az öntethez:

  • 1 evőkanál pesto
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj

A bulgurt kb. 20 percre hideg vízbe áztatom, majd tiszta konyharuhára szedem száradni. Egy tálban összekeverem az öntet hozzávalóit, beleforgatom a bulgurt, és kevés sóval ízesítem. A koktélparadicsomokat félbe, a mozzarellát kockákra vágom, és óvatosan a bulgurhoz keverem. Az avokádót félbevágom, kiveszem a magját, kiemelem a héjából (vagy ha ez nem sikerül, cikkekre vágás után levágom róla), cikkekre vágom, alaposan meglocsolom citromlével, és a salátához adom. Az avokádó miatt rövid időn belül tálalom (ha munkába vinni készítem, akkor reggelre hagyom az avokádó felvágását, a többi dolgot pedig megcsinálom este).

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Caprese Komment azt hiszem nem nagyon kell hozzá – paradicsom, mozzarella, bazsalikom. Mindenki ismeri, valószínűleg a többség szereti is. Ami miatt poszt lett belőle az az, hogy álljon itt az energiatartalma. alacsony az energia … Tovább
  • Pácolt fetaNem szoktam a fetát másra cserélni a receptekben, bár meg kell jegyeznem, hogy nem a kedvenc sajtom. Túl sós, és a són nem igazán van semmilyen íze. Ez pedig édeskevés, pláne, hogy a só-fogyasztásom igen alacsony, nem vagyok … Tovább
  • Paradicsomos csirkemell bulgurral Semmi frappáns név nem jutott eszembe, és az összes hozzávalót sem lett volna célszerű felsorolnia  címben, sok-sok sor lenne. Még mindig tartana. A sárga balkonparadicsom turbó fokozatra kapcsolt, és elképesztő ütemb… Tovább
  • Görögdinnye saláta Goodfoodos recept ez is, még a múlt heti kánikulában készült. A ropogós kenyerekhez kb. 20-25 percre be kellett kapcsolni a sütőt, de azon kívül csak némi szeletelés és összekeverés. A magok kipiszkálgatása a dinnyéből nem… Tovább
  • Saláta grillezett nektarinnal A héten minimalizáltam a konyhában töltött időt, bár egy hosszas rizottókavargatást bevállaltam, nagyrész salátákat és 10 perces kajákat ettünk. Nagyon régen kinéztem ezt a receptet az egyik goodfoodos szakácskönyvemből, … Tovább

2 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Hm, én mindig leforrázni szoktam a bulgurt, ezek szerint hideg vízben is el lehet készíteni?
A saláta nagyon jó, felvettem a megkellcsinálni-listámra :)

Lilla írta...

én úgy tudom, hogy a kukszkuszra kell a forró víz, a bulgurra meg elég a hideg. nekem eddig mindig megpuhult így is :-)