Nem az volt az eredeti tervem, hogy madárfészek-tortát sütök, csak ki akartam próbálni a kis gyümölcstorta formáimat, és csokitojásokat akartam a díszítéshez használni, hogy húsvéti legyen a dizájn. Aztán amikor mentem a fényképezőgépért, akkor esett le, hogy ezek bizony kis fészkek lettek 3-3 hófehér tojással. Lehet „fűbe is” ültetni a tojásokat, csak pár csepp zöld ételfestéket kell némi kókuszreszelékhez keverni, és máris kész az ehető „műfű”.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2 evőkanál hideg víz
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez:
- 2 dl málnalé (a málnát összetörtem, majd szűrőn leszűrtem)
- 1,5-2 dkg keményítő
- 25 dkg ricotta
- cukor
A tetejére:
- csokitojások (én fehércsokoládés mandulásat használtam)
- szeletelt mandula
A tojásokat szétválasztom, a fehérjékből a sóval kemény habot verek, a sárgájákat pedig alaposan elkeverem a vízzel és a cukorral. A lisztet és a tojáshabot kanalanként a tojássárgájához adom, és mérettől függően 5-6 kivajazott, kilisztezett kis tortaformában megsütöm a piskótát. A málnalében elkeverem a keményítőt, sűrűre főzöm, még melegen belekeverem a ricottát és ízlés szerinti cukrot. A krémet a torták tetejére kanalazom, és félreteszem hűlni. Tálalás előtt szárazon megpirítom a mandulát, és csokitojásokkal és a pirított mandulával díszítem a tortákat.
5-6 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése