Szokás szerint csak akkor jöttem rá, hogy megint lecsó-ízű ételt főztem, amikor a kész rizsről levettem a fedőt. A recepteket olvasva sosem, „rakom össze” magamban, hogy amiben paradicsom és paprika van (akkor is, ha az kaliforniai) az gyakorlatilag lecsó ízű lesz. Mindegy mi van mellette, hús, tészta, vagy sajt – és a cheddar nem is a legízetlenebb sajt. Úgyhogy a legjobban ezzel tudom jellemezni ezt az ételt: sütőben készül, leginkább a rizottóra hasonlít állagában és olyan íze van, mint a lecsónak.
Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 1 liter zöldségalaplé
- 1 nagy hagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 3 közepes paradicsom (kb. 30 dkg)
- 10 dkg cheddar
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- só, bors
- kevés reszelt sajt a tálaláshoz
A hagymát és a sajtot apró kockákra vágom, és a hagymát és a zúzott fokhagymát pár percig sütöm a felhevített olajban. Ezután kimagozom a paradicsomot, kb. 1x1 cm-es darabokra vágom, és a paprikát felszeletelem. A hagymához adom a paprikát, pár percig együtt pirítom őket, majd beleszórom a rizst, és alaposan elkeverem. A sütőt előmelegítem 160 fokra (légkeveréssel), és a rizshez öntöm a zöldséglevest és a paradicsomot. Felforralom, pár percig főzöm, a tetejére szórom a cheddar kockákat, és lefedve fél órára a sütőbe teszem. Miután kivettem a sütőből, átkeverem, megsózom, borsozom, és pár perc pihentetés után, kevés sajttal megszórva tálalom.
4 fős adag.
2 megjegyzés:
Az már feltűnt, hogy Te is nagyon szereted a rizst! :))
hajjajjj.... meg a tésztát... :-)
Megjegyzés küldése