2010. április 15., csütörtök

Joghurtos vaníliakrém

joghurtkrem1

Volt egy relatíve sikertelen tortasütésem, melynek eredményeként a kész tortán kívül lett egy 26 cm-es, kókuszos kevert tésztájú tortalapom, ami elég lassan fogyott. Ki kellett hozzá találni valamit, mert én nem vagyok az a fajta, aki csak megkeni lekvárral, majd egyik falatot tünteti el a másik után. Most amúgy is kísérletezem a pudinggal, úgyhogy elég hamar jött az ötlet, hogy meglocsolom valami alkohollal a tésztát, és rákanalazok némi pudingot.

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál csoki likőr
  • kb. 1 dl joghurt
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • maradék muffin, piskóta, kuglóf stb.
  • a díszítéshez tortadara vagy csokoládéforgács

Előveszek négy poharat vagy üvegtálkát, török az aljukra a süteményből, és mindegyiket meglocsolom 2 evőkanál csoki likőrrel. A tejben elkeverem a cukrot és a pudingport, és megfőzöm. A meleg pudingba belekeverem a joghurtot, pár percig hagyom hűlni, majd átkeverem, és a poharakba kanalazom. Miután eléggé lehűlt, hűtőbe rakom, és tálalás előtt tortadarával díszítem.

4 kisebb vagy 2 nagyobb adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: