2010. április 18., vasárnap

Töltött tojás

toltottojas2

A töltött tojás egy nagyon jól variálható étel a legtöbbször mégis mindig ugyanúgy készül, majonézzel és egy kicsi mustárral (esetleg egy kis tejföllel). Most három egyszerű, és mindennapi hozzávalót tartalmazó változatot készítettem, egyet curryvel, egyet ecetes uborkával, és egyet bazsalikommal. Lehet természetesen másféle zöldfűszerrel, chili paprikával, fokhagymával, szardellapasztával is próbálkozni.

Hozzávalók:

  • 12 főtt tojás
  • majonéz
  • mustár
  • curry
  • pár bazsalikomlevél
  • ecetes uborka

A tojásokat kettévágom, 3 kis tálkába teszek 4-4-4 tojássárgáját, és villával összetöröm. Az első adaghoz keverek egy kávéskanálnyi curryt, kevés sót, és annyi majonézt, hogy kellően krémes legyen. A második adag sárgájához mustárt és apróra vágott ecetes uborkát adok (és ha szükséges, egy kevés sót). Az utolsó adaghoz pedig majonézt, sót és kb. 2 evőkanálnyi apróra vágott bazsalikomot keverek. A tojáskrémmel megtöltöm a fehérjéket, és azonnal tálalom.

24 fél tojás lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Görög tésztasaláta Megkívántam valamilyen hideg tésztasalátát, a lehetőségeket – és, hogy mit kívánok még – végiggondolva arra jutottam, hogy uborkás-paradicsomos-fetás változatot kell készítenem. Azaz „görög” tésztasalátát. Szintén a tészta… Tovább
  • Pogácsás csirke Igazán egyszerű, de a pogácsa miatt különleges fogás. A pogácsák nem igazán puhák, de ehhez az ételhez ez kifejezetten jó, mert a húsnak elég sok leve van, amit ki lehet vele tunkolni. Kezdők is bátran próbálják ki, mert s… Tovább
  • Coleslaw – amerikai káposztasaláta A coleslaw-t, nagy valószínűséggel már az ókori Rómában is készítették. Szerte a világon népszerű, pl. Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Belgiumban, az USA-ban és Németországban. Maga a név ’coleslaw’, a holland ’koolsl… Tovább
  • Csirkés újhagymás pite Könnyű nyári egytálétel, nem igényel hosszas, izzasztó konyhai tevékenykedést. A tűzhely mellett keveset kell vele állni, a sütőben meg elvan magában. A réteslappal készülő ételek általában csak frissen jók, ez azonban – m… Tovább
  • Zabpehelybe forgatott csirke Nagyon gyorsan elkészül, kevés hőtermeléssel jár, és akár hidegen is fogyasztható. Kirándulásra, grillpartyra, vagy csak úgy hétköznapi ebédre. A zabpelyhet fel lehet dobni mindenféle zöldfűszerrel, ez, amit én készítettem… Tovább

0 megjegyzés: