Ez a sárgarépa saláta leginkább a savanyúságokra hasonlít a felhasznált ecetmennyiség, és az elkészítési mód miatt, ami – kiindulva a magyarok savanyúság szeretetéből – sokak számára szimpatikus lehet. Aki azonban szelídebb ízekre vágyik, használjon csak egy, maximum két evőkanál ecetet. Szerintem magában is nagyon finom, de egy kis sonkával az igazi.
Hozzávalók:
- 4-5 nagy sárgarépa
- 1 csokor retek
- fél dl almaecet
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 2-3 evőkanál szezámmag
Az ecetet, a cukrot és a sót összekeverem, pár percig forralom, majd félreteszem hűlni. A retket vékonyan felkarikázom, a répát megtisztítom, és julienne-re vágom, vagy nagylukú reszelőn lereszelem. A zöldségeket összekeverem a hideg öntettel, és pár órára a hűtőbe teszem. Egy serpenyőben szárazon megpirítom a szezámmagot, és tálalás előtt megszórom vele a salátát.
4-6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Ebből én is kérek egy falatot!:)
Megjegyzés küldése