Bár az igazi eper szezon még egy icipicit odébb van, már egyre-másra kelletik magukat a dobozos, távoli országokból származó eprek. Általában nem szoktam marokkói epret és hasonlókat venni, most azonban megkívántam, és be kell valljam, meglepően jó volt, eper illat lett tőle a lakásban, és még íze is volt. Nagyon hasonlít ez a desszert a különböző amerikai sajttortákra, csak még azoknál is egyszerűbb elkészíteni, és sokkal kevesebb zsír van benne – nem kerül bele se tojás, se a keksz összetapasztásához olvasztott vaj, valamint félig joghurtból és félig zsírszegény krémsajtból készül a 100% zsíros krémsajt helyett.
Hozzávalók:
- 50 dkg 0%-os joghurt (vagy 20 dkg 0%-os görög joghurt)
- 20 dkg zsírszegény krémsajt
- 25 dkg eper
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál rum
- 1 kávéskanál vanília kivonat
- pár darab zabpelyhes keksz
A joghurtot egy konyharuhába kötöm, egy fakanál segítségével egy fazék fölé lógatom, és fél napra a hűtőbe teszem. Az epret összevágom, elkeverem egy evőkanál cukorral és a rummal, és pár óráig állni hagyom. A joghurtot összekeverem a maradék cukorral, a vanília kivonattal és a krémsajttal, és összetörök pár darab kekszet (nem kell nagyon finomra). Előveszek négy poharat vagy tálkát, az aljukra szórom a kekszet, rákanalazom a joghurtos krémet, és tálalásig hűtőbe teszem. Tálalás előtt elosztom a tetejükön az epret (a levével együtt).
4 adag. Eredetileg a női lapozón.
7 megjegyzés:
Ez szuper, nagyon-nagyon tetszik. Legközelebb bevetem, ha jön valaki hozzánk.
simán betoltuk ketten a 4 adagot, szóval szerintem érdemes duplázni :-)
Éppen Zabfalatokat rágcsálok,de most megyek joghurtot és tejfölt kicsurgatni,estére megvan a nasi:)
akkor várom a beszámolót a kész műről :-)
Nagyon gusztusos! Nekem is figyel egy doboz eper és egy krémsajt a hűtőmben... ez egy jel? :D
szerintem az :-)
A képről először azt hittem, hogy rebarbara!:)
Megjegyzés küldése