Nehéz besorolni, hogy mi is ez pontosan: rakott krumpli vagy főzelék, mert mindkettőre hasonlít. Leginkább átmenet a kettő között – fűszeres tejben puhára főtt burgonya sajttal, sonkával, és póréhagymával. Elég sokáig kell sütni, az összeállítása azonban szerencsére igen gyors, és nem kell előfőzni a hozzávalókat, tehát túl sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók:
- 50-60 dkg burgonya
- kb. 10 dkg sonka
- 1 póréhagyma
- 1,5 dl zöldségalaplé
- 2,5 dl tej
- 1 kis babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 marék reszelt sajt
- só
- kevés vaj
A tejet, az alaplevet, a zúzott fokhagymát és a babérlevelet egy kisebb fazékba teszem, felforralom, majd félreteszem. a póréhagymát és a burgonyát megtisztítom, és kb. 7 mm vastag szeletekre vágom. A sonkát felkockázom, egy tűzálló tálat kivajazok, és a sütőt előmelegítem 160 fokra (légkeveréssel). Felváltva a tálba teszem a burgonyát, a póréhagymát, és a sonkát, és végül ráöntöm a tejet. A babérlevelet a közepére teszem, megszórom a reszelt sajttal, lefedem alufóliával, és kb. 30-40 percig sütöm. Ha már a burgonya kezd puha lenni, leveszem a fóliát, és még 30 percig sütöm, majd tálalom.
2 nagy adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése