Egy Nigella receptet alakítottam át kicsit az ízlésemnek és az itthoni alapanyagoknak megfelelően. Ő köménymagot is tesz bele, amit én kihagytam, mert nem igazán szeretek ráharapni az egész köménymagokra, és nem mézzel, hanem mangó chutneyval édesítette, ami – bár elég gyakran van itthon – most nem volt a szekrényben. Nagyon finom lett, arra jutottam, hogy gyakrabban kéne kínai kelt vennem/ennem.
Hozzávalók:
- 1 piros alma
- 1 közepes sárgarépa
- kb. 2 maroknyi csíkokra vágott kínai kel
- citromlé
- 1 teáskanál méz
- 2 evőkanál majonéz
Az almát félbevágom, kivágom a magházát, és csíkokra vágom. Egy tálba teszem, meglocsolom citromlével, majd gyufaszálnyi darabokra vágom a sárgarépát, és hozzákeverem a majonézzel és a mézzel együtt. Végül beleforgatom a kínai kelt, hogy az öntet mindenhol bevonja, és tálalásig hűtőbe teszem.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Ez jó. Úgy is árválkodik egy kínai kel a hűtőben :)
Megjegyzés küldése