2010. április 20., kedd

Sonkás babsaláta

babsalata1

Volt még pár deka száraz bab a szekrényben, ami semmi másra nem lett volna elég, a sonka magában nem igazán fogyott, tojás és mozzarella pedig mindig van itthon. Innentől elég egyértelmű volt, hogy mi lesz az ebéd, egy egyszerű, húsvétra hangolt saláta, sok fehérjével és némi retekkel. Lehet bele újhagymát is tenni, nekem az nem volt itthon, pedig jól mutatott volna benne még egy kis zöld szín.

Hozzávalók:

  • 8-10 dkg tarkabab pár órára beáztatva
  • sonka
  • 4 tojás
  • 1 csokor retek
  • 1 mozzarella gömb

A tojásokat és a babot megfőzöm, és félreteszem hűlni. A retket vékonyan felkarikázom, a sonkát és a mozzarellát kockákra vágom. Egy tálban összekeverem a lecsöpögtetett babot, a mozzarellát, a sonkát és a retket, kicsit megsózom, és a cikkekre vágott tojásokkal díszítem. Meg lehet locsolni esetleg egy kevés olívaolajjal, de szerintem anélkül is jó, van benne annyi zsír, ami a vitaminok felszívódásához kell.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: