2011. március 27., vasárnap

Csokoládés gofri–version 2.0.

IMG_6821

Juli kuzinom tanácsára kipróbáltam, hogy a csokoládédarabos gofriban az írót tej helyett kaukázusi kefirrel helyettesítem. És így még jobb. Köszike.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Somlói galuska Somlói galuskából nem nagyon van összehasonlítási alapom, csak olyat ettem még, amit én készítettem. A cukrászdaiakkal kapcsolatban erős fenntartásaim vannak – mazsola, süteménymaradék, rossz ízű hamis-tejszínhab. Másik há… Tovább
  • Habcsók Már volt 4 tojásfehérjém a fagyasztóban, nem akartam a csokis kekszből maradó 3-at is betenni (icipici az egész, és ne tojásfehérjével legyen tele). Úgyhogy a legegyszerűbb tojásfehérje-felhasználási módhoz folyamodtam: ha… Tovább
  • Piskótakorongok Kanalas desszertet akartam készíteni, amihez kivételesen nem bolti babapiskótát vagy amaretti kekszet használok, hanem a házi babapiskóta analógiájára piskótakorongokat sütöttem. Lehetne a sütőpapírra köröket rajzolni, és … Tovább
  • Meggyes piskóta Nem vagyok a krém nélküli piskóta-jellegű sütemények nagy barátja, azt szeretem, ha némi tejszínnel ki van kenve a sütemény útja lefelé, ez mégis ízlett. Délutánra teához ideális, a porcukros tetejű piskótáknak békebeli na… Tovább
  • Mézes zserbó Mindenki által ismert sütemény, jöjjön most az én családomban kifejlesztett verzió. Apámmal szoktuk együtt készíteni, én a krémmel pepecselek, ő pedig süti a lapokat, mert csak benne van meg a türelem és a hajlandóság, hog… Tovább

1 megjegyzés:

Julia Wittner írta...

Na, orulok! :) En is fogok csinalni, marha jol nez ki.