Volt itthon egy ananászom, és egyéb ötlet híján úgy döntöttem, hogy sütök egy adag gofrit, túrókrémet kenek rá, és a tetejére pakolom az ananászt. Azt vettem észre, hogy 3 féle gofrirecept van, vannak a kevert tésztások 1 egység zsiradék-1 egység cukor-1 egység liszt aránnyal, ezeket általában mellőzöm, mert minek hizlaljon annyira, vannak a kelttésztások, ezeket meg az élesztő miatt hanyagolom, és van a harmadik csoport, elég híg tésztával, közepes mennyiségű zsiradékkal, és nagyon kevés cukorral. Ez az abszolút befutó nálam. Ez most egy joghurtos változat, Martha Stewart receptje némileg átalakítva.
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 csésze joghurt (ez kb. 1,5 kis doboznyi)
- 1 csésze* liszt
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- olaj a sütéshez
a tetejére:
- 25 dkg zsírszegény túró
- pár kanál tejföl
- kevés cukor
- 1 ananász megpucolva és felkockázva
*a csésze kb. 2,5 dl
A vajat megolvasztom, majd összekeverem a joghurttal. Hozzáadom a cukrot és a felvert tojást, és alaposan összekeverem. Beleszitálom a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, és simára keverem. Olajjal megkent gofrisütőben sütöm, és a kész darabokat rácson hűtöm. A túrót kicsit megcukrozom, és pár kanál tejföllel simára keverem. A megsült gofrikat a túrókrémmel és az ananásszal tálalom.
2 nagy vagy 3 kisebb adag.
5 megjegyzés:
Szia!
Nagy kérés lenne, hogy mutass egy képet a gofrisütődről? :)
Nagyon köszönöm!
A gofrid pedig igazán jól néz ki;-)
http://www.tefal.hu/All+Products/Cooking+appliances/Informal+meals/Products/Avant+3v1/Avant%C3%A9+3v1.htm
ilyenem van, azért ilyen kis kerek-szabálytalan az összes gofrim mert kevés tésztát szoktam beletenni. inkább legyen nem téglalap-alakú minthogy összevissza kifolyjon a tészta
Köszi!!!
Szerintem tök jól néz ki a gofrid, pont azért, mert szabálytalan :)
(azt hiszem a hozzávalók felsorolásánál kifelejtetted a tojást)
javítottam, köszi
Megjegyzés küldése