2009. szeptember 6., vasárnap

Kávékrémes korongok

kaveskorong2

Nem tudom megunni a leveles tésztából készült süteményeket. Ismét – a már többször bizonyított – házi leveles tésztát használtam. Elég sokat gondolkoztam, hogy mit is kívánok: kókuszt? kávét? csokoládét? A befutó kávés lett egy ici-pici csokoládéval.

kaveskorong1

Hozzávalók:

  • fél adag házi leveles tészta
  • 2,5 dl tej
  • fél csomag főzős tejszínízű pudingpor
  • 1 teáskanál keményítő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 púpos teáskanál instant kávé
  • kb. 1 csík étcsokoládé, vagy egy kevés étcsokoládés tortadara.

A tejben elkeverem a cukrot, a pudingport, a keményítőt és a kávét, állandó keverés mellett felforralom, és félreteszem hűlni. A sütőt előmelegítem 200 fokra, és egy tepsit kibélelek sütőpapírral (lehet többet is, de én utálok mosogatni, ezért ugyanabban sütöm a 3 adagot, csak a papírt cserélem ki közben). A leveles tésztát 4-5 mm vastagra nyújtom, és pohárral vagy fánkszaggatóval köröket szúrok ki belőle. A korongokat a tepsibe teszem (nekem 9 volt egy adagban), egy-egy kiskanálnyi pudingot teszek a közepükre, reszelek rájuk egy kis csokoládét, és 10 perc alatt készre sütöm. Közben a maradék tésztát „összehajtogatom”, hogy újra ki tudjam nyújtani. Langyosan vagy hidegen tálalom, porcukorral is meg lehet szórni a tetejét, nekem ez most elmaradt.

Kb. 27 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Négysajtos lasagne A hagyományos, darált húsos raguval készülő lasagnehez képest pikk-pakk elkészül. Nem kell órákig főzni a húst, elég a sajtos besamelt többféle sajttal rétegezni (ez pedig nagyon fontos szempont, amikor kettőig suliban vagyo… Tovább
  • Kakukkfüves-sajtos muffin Az ilyen sütemények miatt irigylem az angolok ötórai teáját, lenyűgöznek a könyvek leírásai a forró teáról, a tejszínes süteményekről, az uborkás- és lazacos szendvicsekről és a sütőből frissen kivett muffinokról. Ha valah… Tovább
  • Epres palacsinta Egy kis tavaszi hedonizmus, ez a legjobb időszak, van végre eper és spárga, lehet tobzódni a jobbnál-jobb ételekben. A krémhez én 2 napig konyharuhában csöpögtetett tejfölt használtam, ami olyan sűrű lett, hogy el sem tudt… Tovább
  • Hajtogatott kakaós kiflik Frissen a sütőből kivéve a legjobb, de a rengeteg vajas-kakaós krémnek köszönhetően másnapra sem száradnak ki ezek a hajtogatott-élesztős tésztából készülő kiflik. A tésztából szerintem nem érdemes kevesebbnek nekiállni, n… Tovább
  • Cheddar sajtba bundázott csirkemell Újabb kb. 10 perces étel (plusz 30 perc sütés), ami nem csak gyors, hanem egyszerű is, kezdők is bátran próbálják ki. Én nem csípős, magos mustárt használtam, aki „bátrabb” készítse dijonival, vagy próbálja ki valamilyen a… Tovább

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Hát, még mindig fejet hajtok előtted, hogy nekiálltál leveles tésztát csinálni!

Lilla írta...

kattant vagyok :-)
folyton nekiállok