2009. szeptember 7., hétfő

Keleti tojásos sült rizs

tojasosrizs2

Gyors ázsiai egytálétel. Lehet hússal, hús nélkül, vagy akár rákkal is készíteni, én csak egy kevés húsos szalonnát használtam hozzá. A szállítást és a melegítést is jól bírja, egyszóval tökéletes hétköznapi fogás.

Hozzávalók:

  • 1 csomag gyors rizs (vagy 12 dkg hosszúszemű rizs)
  • 4 szelet bacon
  • 1 piros paprika
  • 2 tojás
  • 2 marék borsó
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor újhagyma (én egy kis fej vöröshagymát használtam, mert újhagyma nem volt itthon)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kínai fűszerkeverék

A rizst megfőzöm, a főzési idő vége előtt 5 perccel hozzáadom a borsót, majd leszűröm. Közben az olajon pár perc alatt megsütöm az apróra vágott hagymát és szalonnát. Miután a szalonna megsült, hozzáadom a kis kockákra vágott paprikát, és a zúzott fokhagymát. Egy-két percig pirítom, majd hozzáadom a borsós rizst, és két percig pirítom. Közben egy bögrében villával felverem a tojásokat. A rizses keverék közepébe lyukat csinálok a fakanállal, beleöntöm a tojást, és addig sütöm – közben rendesen átkeverve az egészet -, amíg megsül a tojás. Leveszem a tűzhelyről, és elkeverem benne a kínai fűszerkeveréket.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fettuccine szalonnával és aszalt paradicsommal Volt pár szem aszalt paradicsom, némi húsos szalonna… és meglepetésemre a spenóttal színezett zöld tésztának nem volt spenót íze (ez volt az én nagy szerencsém). A spenóttal nagyon nem vagyunk jóban. Emlékeim szerint soha … Tovább
  • Zöldséges-sonkás spagetti Most lusta vagyok pontosan kiszámolni ennek az ételnek a pontos energiatartalmát, az eredeti receptnél meg voltak adva ezek az adatok, de minimálisan eltértem tőlük (cukorborsó helyett sima borsó és mascarpone helyett tejf… Tovább
  • Tonhalas-borsós spagetti Azon kívül, hogy gyorsan elkészül és finom, az a jó ebben a tésztában, hogy könnyen „halmentesíthető” azoknak, akik nem szeretik a halat (mint pl. én ugyebár). Annyit változtattam tehát az alább leírtakhoz képest, hogy a m… Tovább
  • Borsósaláta sonkával Jöjjön egy pár héttel ezelőtti recept, mivel a mai konyhai ténykedésemmel nemigazán tudok dicsekedni. A levest leszámítva, ami már szerepelt a blogon, eddig kész katasztrófa a mai nap. Eddig még nem volt olyan, hogy egy mu… Tovább
  • Sonkás-túrós quiche Eredetileg nem borsót, hanem sóskát akartam tenni a töltelékbe, mert ismét szüretelhetővé vált az erkélyen a sóska, de amikor kimentem, hogy az elgondolást tett kövesse, döbbenten láttam a sóskán és a petrezselymen randalí… Tovább

4 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Nagyon jól hangzik, és szép is lett.

Lilla írta...

köszi :-)
csak jó nagy edény kell hozzá, mert nekem a legnagyobb serpenyőm kellett a két fős adaghoz

szepyke írta...

Hú, ez fúzios! A kínai és a magyar konyha fúziója! A szalonna miatt gondolom, bár tény, hogy más is eszik szalonnát, de a kínaiak nem. Nagy butaság tőlük!:DD

Lilla írta...

a jó húsos szalonna a disznó felhasználásának legjobb módja. a többi részéről elég könnyen le is tudnék mondani...