2009. szeptember 4., péntek

Zöldséges tésztafelfújt

tesztafelfujt1

A többi felfújttal ellentétben nem csak frissen jó, nyugodtan lehet másnap ebédre vinni, és akár hidegen is fogyasztható, ezért leginkább a quiche-ek töltelékére hasonlít. Bármilyen zöldségkeveréket használhatunk hozzá, nekem kukorica-borsó-répa összeállítású volt.

Hozzávalók:

  • 22 dkg mirelit zöldségkeverék
  • 7,5 dkg levestészta
  • kb. 7 dkg vaj
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 1,8 dl tej
  • bazsalikom, kakukkfű, oregano (lehetőleg frissek)
  • 3 tojás
  • 12 dkg reszelt sajt
  • kevés zsemlemorzsa és vaj a sütőedény kikenéséhez
  • só, bors

A zöldségkeveréket hagyom felolvadni, és a tésztát a zacskón található utasítás szerint megfőzöm, majd összekeverem a vaj kb. 2/3ával. A maradék vajon megpirítom a lisztet, felöntöm a tejjel, és sűrűre főzöm. Belekeverem a tojássárgájákat, a reszelt sajtot, a zöldfűszereket, és ízlés szerint sózom, borsozom. A besamelt, a tésztát, és a zöldségeket összekeverem, és végül beleforgatom a habbá vert tojásfehérjéket. Egy sütőtálat vagy kisebb tepsit kivajazok, és zsemlemorzsával megszórok. Beleöntöm a tésztás masszát, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon addig sütöm, amíg a teteje megpirul (kb. 30-35 perc).

2-3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zsemle zöldfűszeres túróval Mániám a változatosság, ezért újabb és újabb recepteket keresek, hogy elrugaszkodjunk a párizsi-sajt-kenyér háromszögből. Most olyan zsemléket sütöttem, amiknek a tésztájában ugyanaz a zöldfűszeres túró van, mint amivel tá… Tovább
  • Sonkás-hagymás piteAz eredeti recept póréhagymát írt, de egyesek nem szeretik, és nem is mindig kapni szépet, úgyhogy átálltam a vöröshagymára. Igazi egytálétel maximum egy kis saláta vagy savanyúság kívánkozik mellé. Jól melegíthető, igazi mel… Tovább
  • Paradicsomos rizottó Az egyik kedvencem. Hagyományosan nem kerül bele hús, és előételnek fogyasztják, én azonban egy kis húsos szalonnával szoktam turbózni, és egytálételnek tálalom fel. Hozzávalók: 15 dkg húsos szalonna 2 dl kerekszem… Tovább
  • Sajtos roló Imádom. Egyszerűen szinte bármennyit meg tudok belőle enni. A bolti verzióból nem feltétlen, a mindenféle növényi zsírokból készült töltelékek valahogy nem olyanok… Na ebben nincsenek ilyen huncutságok, csak a belevaló dol… Tovább
  • PuliszkaIsmét változtatás nélkül anyámtól, puliszka. Mivel apám nem szereti a juhtúrót, ezért reszelt sajtot szokott bele tenni, de eredetileg juhtúró kellene bele.  Általában előző nap elkészíti, hidegen jól lehet szeletelni, szóval… Tovább

2 megjegyzés:

Kata írta...

Ez kicsit olyan lehet, mint a vargabéles, csak sósan?

Lilla írta...

azt leszámítva hogy nincs a szélén réteslap, végülis igen. állagra leginkább olyasmi.