2010. március 18., csütörtök

Póréhagymás csirkefasírt

csirkefasirt2

Újabb maradékból készült étel, ezúttal egy kis főtt csirkehúst használtam fel egy teljesen új fogáshoz, ami ráadásul a fogyókúrámba is beilleszthető (a kitűzött cél 25%-a már megvan). A húsgolyókat nem bő olajban sütöttem, ráadásul gyorsan elkészültek, és nem is szívtak magukba túl sok olajat. Egy kis salátával tökéletes volt jóga után vacsorára, és másnap ebédre.

Hozzávalók:

  • 25 dkg főtt csirkemellfilé
  • 1 póréhagyma
  • 2 tojás
  • tej
  • 18 dkg zsemlemorzsa
  • 1-1 csipet őrölt mustármag, bazsalikom, majoranna, kakukkfű
  • só, bors

A panírozáshoz és a sütéshez:

  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A csirkemellfilét és a póréhagymát nagyon apróra vágom, és összekeverem a tojással, a zsemlemorzsával, a fűszerekkel és annyi tejjel, hogy formázható legyen. A panírozáshoz egy tányérba ütöm a tojást, és a tejjel elkeverve villával kicsit felverem, egy másik tányérba pedig zsemlemorzsát szórok. A húsos masszából golyókat formázok, először a tojásban, majd a morzsában forgatom meg, és kb. másfél ujjnyi forró olajban, néhányszor megforgatva megsütöm. Salátával (és ketchuppel) tálalom.

4-5 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sajtos kiflik Mennyei, omlós sós kiflik – bableveshez, uzsonnára, vagy csak úgy… Ebből a mennyiségből 48 darab lesz, kisebb létszám esetén fél adagot érdemes sütni, mert frissen a legjobb. Hozzávalók: A tésztához: 70 dkg liszt … Tovább
  • Zöldséges tésztafelfújt A többi felfújttal ellentétben nem csak frissen jó, nyugodtan lehet másnap ebédre vinni, és akár hidegen is fogyasztható, ezért leginkább a quiche-ek töltelékére hasonlít. Bármilyen zöldségkeveréket használhatunk hozzá, ne… Tovább
  • Nektarinos tejespite Annyian megénekelték már, jöjjön az én verzióm. Tejespite, azaz előkelő néven: clafoutis. Csupa hétköznapi hozzávaló kell hozzá, nagyon gyorsan elkészül, és nincs, aki ne szeretné. A tökéletes családi desszert. Bármilyen g… Tovább
  • Gombás-sonkás sült tészta Sokszor marad mindenféle alapanyagból 5-10-15 dkg, ami önmagában nem sok mindenre jó, különösen, ha nem 1 főre kell főzni. Ennek a sült tésztának az alapja a megfőtt olasz tészta, és a sajtos besamelmártás, ezt aztán minde… Tovább
  • Gombás omlett Újra iskolába járok, csak most nem hétközben délelőtt okosodom, hanem esténként, és szombaton, túlnyomórészt ebédidőben. Ezért rendes reggelit kell készítenem, hogy ne korogjon a gyomrom előadáson. Nem szeretnék én lenni a… Tovább