2010. április 29., csütörtök

Mentás, csirkés penne

teszta2

Nagyon finom, nem tudom miért, de nekem az utóbbi időben ez a kedvencem (persze menta nélkül) – pedig sokat, és sokfélét főztem, volt miből választani. Az enyhén mustáros tejszínes mártás, a zöldségek és a csirkehús bármelyik évszakban elkészíthető, minden szükséges tápanyag van benne, és gyorsan el is készül. Szerintem, ha valakinek nem először van kés a kezében, fél óra alatt el lehet készíteni.

Hozzávalók:

  • kb. 30 dkg csirkemell-filé csíkokra vágva
  • 30 dkg penne
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • menta
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál mustár

A hagymát felaprítom, a paprikát kicsumázom, és csíkokra vágom. Egy nagy fazékban vizet forralok, és megfőzöm benne a tésztát, a főzési idő utolsó 3-4 percében mellédobom a zöldborsót. Egy nagy serpenyőben felhevítem az olajat, pár percig sütöm benne a paprikát, majd kiveszem belőle, és beledobom a vajat. Miután a vaj megolvadt, beledobom a húst és a hagymát, és addig sütöm, amíg a hús kicsit megpirul. Ezután hozzáadom a zúzott fokhagymát, a húslevest és a tejszínt, és kb. 8-10 percig főzöm. Végül belekeverem a mustárt, a paprikát, ha szükséges kicsit megsózom. Összekeverem a tésztával, és mentával megszórva, azonnal tálalom.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Brokkolis-sajtos sült tészta – “Végigfőzni a Meatless-t” Kis egyszemélyes hétköznapi ebéd. Megfőztem reggel, elzúztam a suliba, ebédszünetben gyorsan haza, megmelegít, belapátol, vissza a suliba. Még egy kávé is belefért. Mert szerencsére pont jött a busz. :-) Hozzávalók: 10 dkg … Tovább
  • Grillezett spárgás, kecskesajtos tészta Kecskesajtos mártás és sült spárga – végül is nem más, mint egy nagyon extra mac ‘n’ cheese. Csak meg kell sütni a spárgát, megfőzni a tésztát és összedobni egy nagyon egyszerű szószt. (Meg összekeverni és megenni – a legjob… Tovább
  • Gombás-kecskesajtos sült tészta – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb sajtos-tésztás sült “cucc”. Mert abból sosem elég. Ez még a szokásosnál is egyszerűbb, mert nem igazi besamel készül, csak el kell keverni a tejet és a lisztet és felforralni. Nincs pirítgatás, összecsomósodás, liszt-o… Tovább
  • Spenótos lasagne Egy csomót főztem mostanában (is) csak lusta voltam írni. Ez a recept is már nagyon régóta vár a gépemen. Levi szerint aktuálisan ez a legjobb lasagne. Jobb, mint a bolognai szószós-besameles. Ez azért elég nagy szó.Az erede… Tovább
  • Linguine mandulával és petrezselyemmel – “Végigfőzni a Meatless-t” Ez egy lusta-pesto-s tészta. Mert nem kell a pesto szokásos hozzávalóit összeturmixolni, csak hozzákeverni a tésztához. Szerintem nagyon jó, egy kis citrom, mandula, sajt, petrezselyem…És nem mértem, úgyhogy a recept nagy vo… Tovább

2 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Na igen, meg a tésztát is! :)))
Mentával még nem próbáltam, de ha a tabouleh-hez kitűnő, itt sem lehet rosszabb! :)

Névtelen írta...

rukkola salataval probaljatok.