2010. április 13., kedd

Trikolor saláta

bulgur2

Igazán március 15-én lett volna stílusos ez a saláta, de úgy alakultak a dolgok, hogy csak 16-án készítettem el. Nagyon várom már a meleget, és egyre kevésbé kívánom a húst, fagylalton és könnyű zöldséges ételeken akarok már élni, sál és télikabát nélkül. Sietős napokra, és kánikulára való étel ez, nem kell hozzá bekapcsolni se a sütőt se a főzőlapot, és kb. 10 percet kell vele aktívan foglalkozni.

Hozzávalók:

  • 10 dkg bulgur
  • 1 db avokádó
  • 1 mozzarella gömb (125-150 g)
  • 15-20 dkg koktélparadicsom
  • citromlé

Az öntethez:

  • 1 evőkanál pesto
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj

A bulgurt kb. 20 percre hideg vízbe áztatom, majd tiszta konyharuhára szedem száradni. Egy tálban összekeverem az öntet hozzávalóit, beleforgatom a bulgurt, és kevés sóval ízesítem. A koktélparadicsomokat félbe, a mozzarellát kockákra vágom, és óvatosan a bulgurhoz keverem. Az avokádót félbevágom, kiveszem a magját, kiemelem a héjából (vagy ha ez nem sikerül, cikkekre vágás után levágom róla), cikkekre vágom, alaposan meglocsolom citromlével, és a salátához adom. Az avokádó miatt rövid időn belül tálalom (ha munkába vinni készítem, akkor reggelre hagyom az avokádó felvágását, a többi dolgot pedig megcsinálom este).

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Szedres papucs Ezt most tényleg “szó szerint”* akartam megcsinálni a Stahl – gyors édességek könyvből, de elbambultam, és nem pötyögtettem sütés előtt vajat mindegyikre – ezt mondjuk alapvetően felesleges lépésnek tartom, van a leveles té… Tovább
  • Ananászos rizs Ez a recept is a GoodFoodról van, azt hiszem eddig egy lyukra futásom volt onnan, valami rosszul sikerült cupcake*. Az végképp a kedvencemmé teszi az angol nyelvű receptes-főzős oldalak közt, hogy grammban meg milliliterben… Tovább
  • Mogyoróvajas csirkepástétom Életemben másodszor megsütöttem egy egész csirkét, amit nyilvánvalóan nem ettünk meg ketten egy ültő helyünkben – nem is ez volt a cél. Sok recept ír maradék sült csirkét, meg bolti grillcsirkét, ezek nálam elég felejtősek,… Tovább
  • Vegaburger marinált zöldségekkel Receptversenyt hirdetett a Tokaji Borecet Manufaktúra, az indulóknak öt különböző termékmintát küldtek (amit szerencsére a postás nem próbált meg begyömöszölni a postaládába, hanem felhozta). Nekem a három fűszeres fehérbor… Tovább
  • “Kínai sült tészta” Nem hiszem, hogy igazából sok köze van Kínához, viszont a kínai kifőzdékben árult zöldséges sült tésztára hasonlít. Néha szoktam hozzá “omlós csirkét” is sütni, de az esetek kb. felében csak magában esszük. De szószos ázsia… Tovább

2 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Hm, én mindig leforrázni szoktam a bulgurt, ezek szerint hideg vízben is el lehet készíteni?
A saláta nagyon jó, felvettem a megkellcsinálni-listámra :)

Lilla írta...

én úgy tudom, hogy a kukszkuszra kell a forró víz, a bulgurra meg elég a hideg. nekem eddig mindig megpuhult így is :-)