2010. június 19., szombat

Gnocchi paradicsomszósszal és ricottával

Két kedvenc a napokban: ricotta és gnocchi. Csak kár, hogy a paradicsom annyi levet engedett, és nem volt kedvem órákig főzni a 26-27 fokos lakásban, így nem lett olyan esztétikus, mint szerettem volna.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50 dkg) gnocchi
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 6-7 közepes paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • bazsalikom
  • kb. 10 dkg ricotta

A paradicsomot felkockázom, átforgatom a felhevített olívaolajon, hozzáadom a zúzott fokhagymagerezdet, és addig főzöm amíg kellően sűrű lesz a türelmem tart. (Persze el is távolíthattam volna a magházakat). Végül sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezem, és megfőzöm a gnocchit. A gnocchi tetejére kanalazom a paradicsom-mártást, kiskanállal ricottát “szaggatok” rá, és bazsalikomlevéllel díszítem.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Leveles tésztás „mini-pizza” Szilveszterre készítettem, de bármilyen alkalomra megfelelő. A recept szerint 20 perc az előkészítése. .. Hát nem annyi volt, pedig ketten ügyködtünk rajta. Ez ne tartson vissza senkit az elkészítésétől, aki szereti a rata… Tovább
  • Grillezett, sajttal töltött gomba Le kell adnom pár jópár 10 kilót, úgyhogy kicsit eluralkodnak mostanában a valami grillezett/sült salátával jellegű főételek, és megpróbálok olyan süteményeket sütni, amiket nem szeretek, hogy ne azon múljon a dolog, hogy … Tovább
  • Pulykamell sajttal és tortillachipsszel Nem tudtam ennél jobb nevet adni ennek az ételnek, hiszen mégsem sorolhatom fel a címben az összes hozzávalót, úgyhogy csak az azok kerültek bele, amik elsőre látszanak a kész ételen. Nagyon gyorsan elkészül és nagyon egys… Tovább
  • Tortilla grillezett zöldségekkel A nagy karácsonyi evések és a süteménydömping előtt próbáltam kevésbé hizlaló ételeket készíteni, hogy ne kezdjük meg a hízókúrát túlságosan korán. A paradicsom sajnos elég ízetlen volt, de a cukkini végre ismét normális m… Tovább
  • Sült csirkés bulgur Hétvégén főzős-evős napokat szoktunk tartani, ezért hétfőre olyan ebédet szoktam készíteni, ami hamar elkészül, és kicsit kíméli a gyomrot. A sült csirkemell megmaradt vasárnapról, bulgur mindig van a szekrényben, és parad… Tovább

3 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Nem rég láttam Szardíniáról egy filmet ott készítettek hasonlót. Hm...:) csorog a nyálam.

GasztroRéka írta...

Egy gond volt a filmmel nagyon finom ételeket készítettek,de nagyon koszos volt a kezük.

Lilla írta...

hihi :-)