Két kedvenc a napokban: ricotta és gnocchi. Csak kár, hogy a paradicsom annyi levet engedett, és nem volt kedvem órákig főzni a 26-27 fokos lakásban, így nem lett olyan esztétikus, mint szerettem volna.
Hozzávalók:
- 1 csomag (50 dkg) gnocchi
- 1 evőkanál olívaolaj
- 6-7 közepes paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- bazsalikom
- kb. 10 dkg ricotta
A paradicsomot felkockázom, átforgatom a felhevített olívaolajon, hozzáadom a zúzott fokhagymagerezdet, és addig főzöm amíg kellően sűrű lesz a türelmem tart. (Persze el is távolíthattam volna a magházakat). Végül sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezem, és megfőzöm a gnocchit. A gnocchi tetejére kanalazom a paradicsom-mártást, kiskanállal ricottát “szaggatok” rá, és bazsalikomlevéllel díszítem.
2 fős adag.
3 megjegyzés:
Nem rég láttam Szardíniáról egy filmet ott készítettek hasonlót. Hm...:) csorog a nyálam.
Egy gond volt a filmmel nagyon finom ételeket készítettek,de nagyon koszos volt a kezük.
hihi :-)
Megjegyzés küldése