2010. június 11., péntek

Tejszínes-paradicsomos penne

Közel egy hétig, legalább 6-7 boltban vadásztam a cserepes bazsalikomot, de nem sikerült egyetlen épkézláb példánnyal sem találkoznom – egy helyen volt egy, láthatóan beteg növény. Ez meglehetősen bosszantó, mert nem ártott volna nem szárítottat használni ehhez a mártáshoz, ilyen kevés hozzávaló esetén végképp nagyon fontos (lenne) a megfelelő alapanyag. Végül is szárítottal is finom volt, de megfőzöm majd újra, ha kinő a bazsalikom az erkélyen/tudok végre venni egy szép tövet.

Hozzávalók:

  • 2 doboz 40 dkg-os darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • bazsalikom
  • só, bors, cukor
  • 40 dkg penne
  • 1 evőkanál olívaolaj

A hagymát nagyon apróra vágom, ha van aprító, akkor célszerűen azzal, és pár percig párolom a felhevített olívaolajon. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, és 1-2 perc sütés után felöntöm a paradicsomkonzervvel. Ha szárított bazsalikomot használok, akkor azt is hozzáadom, kevés sóval, borssal, cukorral ízesítem. Kb. 20 percig főzöm a paradicsomos mártást, hogy besűrűsödjön, közben megfőzöm a pennét. Végül a mártáshoz adom a tejszínt (és a bazsalikomot, ha frisset használok), összeforralom, és összekeverem a lecsöpögtetett tésztával. Azonnal, bazsalikommal és egy kis parmezánnal megszórva tálalom.

4 fős adag.

0 megjegyzés: