Volt még egy szelet lazac a fagyasztóban, amit most nem sütve akartam elkészíteni, hanem valamilyen más formában. Nem volt határozott elképzelésem, csak az, hogy nem grillezem/sütőben sütöm. Az nyilvánvaló volt, hogy lazacot nem rántunk (amúgy sem szeretek panírozgatni), aztán találtam egy szimpatikus, rizstésztás receptet, amit kicsit átalakítottam az itthon, illetve a sarki boltban található hozzávalók szerint. Állítólag majdnem pont ugyanilyen íze volt a lazacnak így is, mint sütve, ami a tőkehalról nem mondható el, az sokkal jobb sütve, mint főzve.
Hozzávalók:
- 1 szelet lazac (kb. 12 dkg)
- 1 kis bögre zöldborsó
- 1 közepes sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 6 dkg üvegtészta
- 1 teáskanál olaj
- 1 teáskanál curry paszta
- 0,25 dl tej
- 0,5 dl zöldségalaplé
- só, bors
Az üvegtésztát elkészítem a csomagoláson található utasítás szerint, és félreteszem. Az újhagymát vékonyan felkarikázom, és a sárgarépát julienne-re vágom. Az olajon 1-2 percig sütöm a hagymát, majd hozzáadom a curry pasztát, és egy perc sütés után felöntöm a tejjel és a zöldségalaplével. Belekeverem a sárgarépát és kb. 5 percig főzöm. Közben a lazacot kis kockákra vágom, majd a borsóval együtt a mártáshoz adom, és még kb. 5 percig főzöm. Ha szükséges, sózom, borsozom, és az üvegtésztával tálalom.
1 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése