2010. június 24., csütörtök

Fettuccine szalonnával és aszalt paradicsommal

Volt pár szem aszalt paradicsom, némi húsos szalonna… és meglepetésemre a spenóttal színezett zöld tésztának nem volt spenót íze (ez volt az én nagy szerencsém). A spenóttal nagyon nem vagyunk jóban. Emlékeim szerint soha nem is voltunk. pár évig nyers erővel letuszkolták szerintem, de nagyon hamar átálltam a sóskára.

Hozzávalók:

  • 40 dkg fettuccine
  • kb. 15 dkg húsos szalonna
  • pár szem olajban eltett aszalt paradicsom
  • 1 csésze zöldborsó
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál olaj (lehet a paradicsomról is)
  • 2 dl tejszín
  • só, (bors)

Miközben megfőzöm a tésztát, összedobom a mártást: a hagymát apróra vágom, és a szalonnát felkockázom. Meleg serpenyőbe rakom őket, és addig sütöm, amíg a szalonnából kisül a zsír (ha szükséges teszek hozzá egy kevés olajat). Hozzáadom a borsót, és pár darabba vágott aszalt paradicsomot, összeforgatom, majd felöntöm a tejszínnel. Sózom, borsozom, és ha túl sűrűnek találom, teszek hozzá egy kicsit a tészta főzővizéből. Végül összeforgatom a megfőtt, lecsöpögtetett tésztával, és azonnal tálalom.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kakaós-fehércsokoládés keksz Szuper karácsonyi keksz, a receptet itt találtam. A zacskós/habzsákos töltögetés még mindig nem a legkedvencebb konyhai tevékenységem. Pedig azért tudok rajzolni (pláne vektorgrafikus rajzolóprogrammal), de azért a 9 félév r… Tovább
  • Gombás-húsgolyós penne A Nők Lapja Konyha nyomdokain. Némi változtatással persze. Van nekem jól bevált húsgolyó-receptem. Itt pl. szerepel. Most zsemlemorzsa helyett kakukkfű és zabpehelyliszt (ledarált zabpehely) került bele. A szósz pedig egy eg… Tovább
  • Spenótos-gorgonzolás gnocchiSe kép, se pontos recept, de azért posztolom, hátha ötletet adok vele másnak, és én sem feledkezem el erről a nagyszerű párosításról. És kb. 10 perc volt az egész ebédfőzés (eleve akkora ‘úá’, hogy itt a helye). Egy ideje van… Tovább
  • Banános mini-rétes Szilveszterkor sütöttük, hogy mindenkinek legyen kedvére való édesség. Gyorsan elkészíthető, laktózmentes (ill. könnyen azzá tehető), és a hagyományos (túrós, meggyes) rétessel ellentétben, másnap sem szottyos. Már ha megéri… Tovább
  • Miket sütöttem karácsonykor…… leginkább mindenféle édességet, amikről nem készítettem képet, mert nem volt kedvem, meg sötét volt, meg rendetlenség volt (van) a lakásban. És a karácsonyfa felállítása után nehéz fényképeznem, mert az ebédlőasztal elkerül… Tovább

5 megjegyzés:

Tálaló írta...

Csuda jól néz ki.Szeretem ha színes egy étel.

Felhőlány írta...

Nagyon szép! Én is rajongok a karakteres színű finomságokért, ráadásul tökéletes gyors vacsora recept! Köszi! :))

Lilla írta...

az biztos hogy látványra nagyon sokat dob rajta a kétszínű tészta. :-)

GasztroRéka írta...

Én mindig kerestem ezekben a színes tésztákban az ízt,de csak színezőként használják,egyáltalán nem jön át. Elenyésző mennyiségű benne a zöldség. Az aszalt parit hol szerzed be? Szerinted lehet valahol olcsóbban is kapni?

Lilla írta...

nekem volt már olyan aminek volt íze és az illata is teljesen más volt főzés közben.
aszalt paradicsomot a tescoban szoktam venni. saját márkás antipasti cucc. olajbogyók környékén van szerintem.