2010. június 9., szerda

Meggyes túrókrém

Ez teljesen egy hűtő-ürítős, dobáljunk bele mindent-ami-van-itthon desszert. Sütöttem egy adag habcsókot mert hétvégén „eton mess”-t akarok készíteni, minden más ebből-abból maradt. Azonnal el kell fogyasztani, hogy a habcsók ne puhuljon meg teljesen, de nem hiszem, hogy ez problémát jelenthet, mi másodpercek alatt eltüntettük.

Hozzávalók:

  • 12 dkg túró
  • kb. 6-7 dkg joghurtos krémsajt/krémsajt/mascarpone
  • 1 nagy evőkanál tejföl (vagy kicsit több krémsajt)
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • cukor (nem túl sok)
  • 4-5 darab habcsók
  • kb. 4 evőkanálnyi rumos meggylé, vagy valamilyen piros gyümölcsből pár szem összetörve és egy kis rummal elkeverve

A túrót, a krémsajtot és a tejfölt elkeverem a vanília-kivonattal és egy kevés cukorral. Két-három habcsókot összetörök, és a túrókrémbe keverem. Összetörök még 2 habcsókot és elosztom két pohár vagy tálka alján, rájuk kanalazom a túrókrém felét, meglocsolom a meggylé felével, aztán jön a maradék túrókrém és a maradék meggylé. Lehet még a tetejére is szórni egy kis habcsókot, én ettől most eltekintettem. Azonnal tálalom, hogy ne puhuljon meg teljesen a habcsók.

2 fős adag. Erdetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: