Gyors, egyszerű és csupa zöldség – ráadásul roppant vidám színekben, így talán a gyerekek is kedvet kapnak az egészségesebb ételekhez. Aki nem szeretné serpenyőben sütni, és ügyeskedni a tányéros megfordítással, süsse sütőben, 220-230 fokon kb. 10 percig. Alsó-felső sütéssel szerintem nem akkora tragédia, ha kimarad a megfordítás (a tepsit érdemes vékonyan kiolajozni, hogy ropogós legyen a tortilla, és ne ragadjon le).
Hozzávalók:
- 4 nagy tortillalap
- kb. 35 dkg cukkini
- kb. fél doboz kukoricakonzerv
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- tejföl
- reszelt sajt
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszelem, és a hagymát apróra vágom. Egy serpenyőben felhevítek 1 evőkanál olíva olajat, pár percig sütöm benne a hagymát, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, és egy perc múlva a cukkinit. Pár percig párolom, hogy a cukkini megpuhuljon, majd megsózom, és belekeverem a kukoricát. Egy nagy palacsintasütő serpenyőbe kevés olajat öntök, közepes (vagy annál kicsit magasabb) lángon a tűzhelyre teszem, beleteszek egy tortilla lapot, rákanalazom a cukkini felét, megpöttyözöm némi tejföllel, megszórom reszelt sajttal, é a tetejére nyomok még egy tortilla lapot. Pár perc sütés után egy tányér segítségével megfordítom, és újabb pár perc alatt kicsit megpirítom a másik oldalát is. Cikkekre vágva, valamilyen dippel (guacamole vagy fűszeres paradicsom) tálalom.
2-3 fős adag.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése