2010. június 7., hétfő

Tonhalkrém

Májkrémet sem túl bonyolult házilag készíteni, a tonhalkrém azonban magasan veri gyorsaságban és egyszerűségben. Mindössze néhány percre és egy turmixra/aprítóra van hozzá szükség. Vendégeknek, mindenféle alakúra kiszúrt kis kenyéren, vagy csak az adalékokkal teletömött felvágottak kiváltására is tökéletes.

Hozzávalók

  • 20 dkg olajban eltett tonhalkonzerv
  • 1 főtt tojás
  • 3 evőkanálnyi vaj
  • 1 púpos teáskanál mustár
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál tejföl
A tejföl kivételével az összes hozzávalót turmixszal vagy aprítóval simára keverem, és ha nem elég lágy, adok hozzá egy kis tejfölt. Nekem a fél adag pont belefért az aprítóba, ennyihez szerintem már inkább a botmixer kell. Kenyérre vagy pirítósra kenem, és citromszeletekkel, olajbogyóval, kaviárral díszítve tálalom. Hűtőben, jól záródó dobozban 2-3 napig eláll.

2-3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Eddig én még mindig melegszendvicsnek készítettem,hagymával esetenként tojássárgájával. Ez is nagyon finom lehet! Kipróbálom,a kánikulában nem hiányzik a sütő.
:(