2010. június 7., hétfő

Tonhalkrém

Májkrémet sem túl bonyolult házilag készíteni, a tonhalkrém azonban magasan veri gyorsaságban és egyszerűségben. Mindössze néhány percre és egy turmixra/aprítóra van hozzá szükség. Vendégeknek, mindenféle alakúra kiszúrt kis kenyéren, vagy csak az adalékokkal teletömött felvágottak kiváltására is tökéletes.

Hozzávalók

  • 20 dkg olajban eltett tonhalkonzerv
  • 1 főtt tojás
  • 3 evőkanálnyi vaj
  • 1 púpos teáskanál mustár
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál tejföl
A tejföl kivételével az összes hozzávalót turmixszal vagy aprítóval simára keverem, és ha nem elég lágy, adok hozzá egy kis tejfölt. Nekem a fél adag pont belefért az aprítóba, ennyihez szerintem már inkább a botmixer kell. Kenyérre vagy pirítósra kenem, és citromszeletekkel, olajbogyóval, kaviárral díszítve tálalom. Hűtőben, jól záródó dobozban 2-3 napig eláll.

2-3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tojásos lepény A húsvét hangulatához hozzá tartozik a tojásfestés, aztán jön a fejtörés, hogy mi legyen a sok-sok piros tojásból. Az egyik lehetőség a rakott krumpli, azonban egy étel nem mindig elég a készletek elhasználásához (bár lehe… Tovább
  • Feketebab-chili Vettem egy kiló száraz fekete babot, amiből azt hiszem, elég sokféle ételt ki fogok tudni próbálni. Először egy vegetáriánus chilit készítettem, így akár böjtre is kiváló, de aki nem bírja hús nélkül megenni, tegyen bele e… Tovább
  • Fehércsokoládés-meggyes sütemény „Vasárnapra kell sütemény”, mivel ez fix és megváltoztathatatlan, ezért csak egy zöldséges-húsos levest szoktam elé főzni, hogy ne dudorodó pocakkal kezdődjön utána a hét. A magában is finom, tejcsokoládés kevert tészta és… Tovább
  • Tésztasaláta A tésztasaláta nagyon jó „találmány”, másnap is tökéletes, azaz lehet vinni munkába vagy iskolába, egyszerűen elkészül, és általában több zöldséget és kevesebb tésztát tartalmaz, mint egy hagyományos tésztaétel. Persze ezt… Tovább
  • Sajtos-tejfölös pogácsa Valami miatt nem szoktam pogácsát sütni. Nincsen semmilyen konkrét indoka, így alakult. Pedig szeretem a pogácsát, türelmem is van a hajtogatós dolgokhoz. Mindenesetre most megtört a jég, sós süteményt akartam vinni másnap… Tovább

1 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Eddig én még mindig melegszendvicsnek készítettem,hagymával esetenként tojássárgájával. Ez is nagyon finom lehet! Kipróbálom,a kánikulában nem hiányzik a sütő.
:(