2010. június 8., kedd

Mézes-mustáros sült csirkecomb

csirke1

Igazán tehetségtelen hentes lennék, nem is érzek magamban lelkesedést ahhoz, hogy nekiálljak csirkecombot csontozni. Úgyhogy megvettem készen a comb-filéket, kb. 5 perc alatt elkészítettem a pácot, aztán némi sütés után bezsebeltem a dicséretet (hümmögés és ’úá’). „Gyorsétel” ez is, mindenféle adalék nélkül (persze csak ha megfelelő mustárt használunk)

Hozzávalók:

  • 4 kicsontozott, lebőrözött csirke felsőcomb
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál vaj
  • szezámmag
  • 1 kávéskanál paprika
  • só, bors

A vajat megolvasztom, majd elkeverem benne a mézet, a mustárt, a pirospaprikát és ízlés szerinti sót (és borsot). A sütőt előmelegítem 180-200 fokra (légkeveréssel), és előveszek egy tapadásmentes tepsit, vagy egy simát kibélelek sütőpapírral. A húsdarabokat megforgatom a pácban, a tepsire rakom, és 15-20 percig sütöm. Ezután rájuk kenem a maradék pácot, megszórom őket szezámmaggal, és még kb. 15 perc alatt készre sütöm. Salátával vagy párolt zöldséggel tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: