2009. szeptember 24., csütörtök

Rántott palacsinta

palacsinta1

Macerás, és hizlal is, de azt mondom megérte. Nem lesz állandó vendég a konyhámban a rántott palacsinta, az előbb felvázolt okok miatt (és azért is, mert sok mosatlannal jár), de amikor nagy ritkán megkívánom, inkább itthon készítem ezután, és nem megyek el érte a palacsintázóba. Mégiscsak az a biztos amit, én készítek, frissesség, tisztaság és hasonlók szempontjából. Előételnek szerintem egy palacsinta az adag, vacsorára kettő.

Hozzávalók:

  • 6 darab sós palacsinta (ez nekem 1 tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl buborékos víz, csipet só, kevés olaj összetevőkből állt)
  • 15 dkg szeletelt füstölt főtt tarja
  • kb. 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • só, szerecsendió

a panírozáshoz:

  • 1-2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez olaj

a tálaláshoz tejföl

A vajból, a lisztből, és a tejből besamelt főzök, miután levettem a tűzhelyről, belekeverem a reszelt sajtot, és az apróra vágott tarját, sózom, szerecsendióval fűszerezem. A palacsintákat megtöltöm, és a végüket behajtva tekerem fel, hogy ne folyjon ki sütés közben a sajtkrém. A palacsintákat a szokásos módon – liszt-tojás-zsemlemorzsa – bepanírozom, és kb. másfél ujjnyi olajban oldalanként pár perc alatt megsütöm. Tejföllel és salátával tálalom.

3/6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Spárgás avokádókrém Az avokádókrémet még „magában” is nagyon szeretem, szoktam is elég gyakran készíteni, de így a tavasz legjobb zöldségével, spárgával kiegészítve valami fenomenális. Csodálatosan „zöld” íze van, és a tejföltől és a mogyoróv… Tovább
  • Paradicsomos húsgombóc Elég hihetetlen, hogy megkívántam a paradicsomos húsgombócot, mert nem az az étel, amiről alapesetben eszembe jut, hogy ’hú, de ennék belőle’. Pedig egyszerű és gyors is, és mivel egy liter paradicsomlé van benne, azzal ál… Tovább
  • Hajtogatott kakaós kiflik Frissen a sütőből kivéve a legjobb, de a rengeteg vajas-kakaós krémnek köszönhetően másnapra sem száradnak ki ezek a hajtogatott-élesztős tésztából készülő kiflik. A tésztából szerintem nem érdemes kevesebbnek nekiállni, n… Tovább
  • Csokis-kókuszos töltött keksz Katánál találtam ezt a receptet, sokat nem is változtattam rajta, csak a tölteléket igazítottam az itthoni alapanyagokhoz (és kicsit többet csináltam belőle, mert a nála látott mennyiség nekem nem volt elég, azt hiszem én … Tovább
  • TonhalkrémMájkrémet sem túl bonyolult házilag készíteni, a tonhalkrém azonban magasan veri gyorsaságban és egyszerűségben. Mindössze néhány percre és egy turmixra/aprítóra van hozzá szükség. Vendégeknek, mindenféle alakúra kiszúrt kis … Tovább

2 megjegyzés:

Kriszta80 írta...

Szia!
Ez valami fantasztikus lehet! Fúúúú nagyon megkivántam!! Ha nem baj jövök máskor is ( pár napja már leskelődök titokban)
Ha gondolod kukk be hozám : http://krisztagasztro.freeblog.hu

Lilla írta...

gyere nézelődj :-)