2009. szeptember 10., csütörtök

Zabpelyhes, csokis keksz

keksz2
Nagyon jó állagú, és a zabpehely miatt talán nem is olyan egészségtelen ropogtatnivaló. Egy könyvvel fotelba kucorodós délutánra tökéletes uzsonna egy pohár tejjel. A csokoládé helyett, vagy mellett lehet bele mazsolát, mogyorót, diót, vagy akár kandírozott gyümölcsöt is tenni.
keksz1
Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 10 dkg barnacukor
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál kakaó
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg zabpehely
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál sütőpor
A sütőt 200 fokra előmelegítem, és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A vajat és a kétféle cukrot addig keverem, amíg homogén krém lesz, hozzáadom a tejet, a kakaót és a tojást, és habosra keverem. Először a sütőporos lisztet, majd a zabpelyhet, végül a kockákra vágott csokoládét dolgozom bele a tojásos-vajas keverékbe. Kanállal kis diónyi halmokat teszek a tepsibe - legyen köztük kellő távolság, mert szét fog folyni a tészta sülés közben -, és 12 perc alatt megsütöm.
3 tepsinyi adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Körtés-csokoládés táska Gyalázatosan egyszerű a recept, a munkahelyünk mellett egy boltban találkoztunk egy körtés-csokoládés péksüteménnyel, és bár én a körtét sajttal, sós ételekben szoktam enni, ez azért… Lecsúszik na. Mit lecsúszik, reprodukáln… Tovább
  • Gofri VII.–csokidarabos gofri Annyi jó gofri receptem van már, hogy nehéz eldönteni, melyik a legjobb. Azt hiszem mindig az aktuális. Ez is egy nem túl édes tésztájú, elég ropogós, és valami hihetetlenül “habos” változat. Még a csokidarabok nélkül is … Tovább
  • Körtés-csokoládés minirétes Az első adag még muszájból készült – mit kezdjünk a maradék pár réteslappal, és nincs annyi gorgonzola a világon, hogy az összes itthon lévő körte elfogyjon.Aztán kiderült, hogy nagyon jó. Még szerintem is, pedig én nem szer… Tovább
  • Lekváros-csokoládés kosárka Egy hét alatt kétszer készült, mert elsőre még hittem a receptnek, hogy ha megszurkálom a tésztát, majd nem fog sütés közben felpúposodni – de felpúposodott. És ez azért volt rossz – azon kívül, hogy nem olyan esztétikus – m… Tovább
  • Limoncello-s kuglóf Már háromszor vagy négyszer készítettem, úgyhogy abszolút megkapja a “bevált” jelzőt. Egy kis keverem-kavarom, némi csokoládé a tetejére, és kész is a tökéletes őszi hétvégi uzsonna. Meg ugye a kedvenc főrendem mellé (Earl G… Tovább

10 megjegyzés:

hajed írta...

Szia!

Szeretnék a blogomban átadni neked egy díjat! (Edith konyhája)

Üdv: Edith

Méhn Niki írta...

A csokis zabpelyhes keksszel én is szemezek már egy ideje. :) Ilyen esős, őszi időben a legjobb odakucorogni a kanapéra könyvvel, tejjel és csokis keksszel. Kedvet kaptam hozzá! :)))

Lilla írta...

ugye, hogy ugye... sajnos most kifogytam a könyvekből... és a kekszből is...

szepyke írta...

Még soha nem ettem zabpelyhes kekszet. Legalábbis azt hiszem, hogy még soha.

Lilla írta...

és kedves szepyke, mi tart vissza? :-)

Ottis írta...

Jó ötlet ez a kakaós variáció!

Névtelen írta...

nagyon jo kis süti!mogyoroval mennyei köszi a receptet:-)ERA

Lilla írta...

örülök, hogy tetszett :-)

Bori írta...

isteni jó keksz :-) már másodjára sütöm...

Névtelen írta...

Megsutottem,egy adag tésztából lett kókuszos, áfonyás és csokis.Tokeletes! Köszönöm.Hordom enni a munkába.